Wednesday

ممانعت از تحصیل بهائیان

شرح مختصری از اخراج " منا رضایی " دانشجوی بهائی محروم از تحصیل
---------------------------------------------------
اینجانب منا رضایی متولد سال 1368 در کنکور سراسری 88-87 در دانشگاه سجاد مشهد در رشته کاردانی برق الکترونیک پذیرفته شدم.
پس از طی مراحل اداری ثبت نام به عنوان دانشجو در این موسسه با دوستان واساتیدی مهربان شروع به تحصیل کردم. پس از گذشت یک سال تحصیل من در این موسسه مسئول اموردانشجویی مرا برای تکمبل پرونده احضار کرده و در این رابطه از بنده سوالاتی راجع به دین پرسیده و نظر شخصی خویش(نظری کاملا متعصبانه وخلاف واقعیت بود) را بیان و اظهار داشتند که بهاییان حق تحصیل ندارند.
در روز 21/6/88 که برای انتخاب واحد ترم 3 به سایت مراجعه نمودم فرم انتخاب واحد من بسته شده بود و من قادر به انتخاب واحد نبودم. به آموزش دانشگاه مراجعه نموده و علت را جویا شدم که مسئول مربوطه این موضوع را به مدیریت آموزشی دانشگاه ارجاع دادند. مدیریت آموزشی دانشگاه نیز در جواب سوال من در رابطه با منع انتخاب واحد فرمودند “ما از سازمان سنجش بخش نامه ای دریافت کردیم که شما مشمول این بخشنامه شده و از ادامه تحصیل منع شده اید. برای پیگیری و ادامه مراحل به گزینش دانشجو و استاد سازمان سنجش در تهران مراجعه کنید”.
پس از مراجعه به حراست نیز همین جواب را دریافت کردم .در مقام مشخص شدن علت منع تحصیل خود به شورای آموزشی دانشگاه نامه ای ارسال کرده ام که منتظر جواب هستم . هر چند برای اولین بار نیست که ما بهاییان از حقوق حقه خود محروم می شویم ولی امیدوارم آخرین بار باشد و می دانیم که روزی خواهد رسید که ایران گلستان شود امیدوارم ما نیز در این راه سهم بسزایی داشته باشیم.
منا رضایی، دانشجوی محروم از تحصیل

بازرسی و ضبط وسایل منزل شهروندان بهایی در شیراز

بازرسی و ضبط وسایل منزل شهروندان بهایی در شیراز
طی هفته‌های گذشته منازل چندین تن از شهروندان بهایی در شیراز مورد بازرسی قرار گرفت و وسایل ایشان از جمله کامپیو‌تر، مبایل و کتابهای مذهبی آنها ضبط شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، در چندین هفته اخیر منازل بهاییان در شیراز به طور مرتب و مستمر مورد هجوم و تفتیش ماموران اطلاعات قرار گرفته که بعد از تفتیش کامل کلیه کتاب‌ها، جزوات، عکس‌های مربوط به مسایل اعتقادی آن‌ها به اضافه کامپیو‌تر، لپتاپ، گوشی‌های موبایل همگی جمع آوری و ضبط گردیده و از خودشان هم خواسته شده دردسترس باشند تا در صورت نیاز به اداره اطلاعات احضار شده مورد بازجویی قرار گیرند.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفت: «در یک ماه گذشته منزل بیش از ۲۰ بهایی اینگونه مورد تفتیش قرار گرفته است.»
از جمله در تاریخ ۱۰ اسفند ماه جاری منزل آقای روحانی یکی از شهروندان بهایی ساکن شیراز را با حکمی که به نام دو پسر ایشان پیمان و کیوان روحانی بوده مورد تفتیش قرار دادند و بعد از ضبط کلیه وسایل از جمله لپتاب و کامپیو‌تر‌ها که وسیله کار و امرار معاش آنها بوده از ایشان خواسته‌اند تا در صورت لزوم خود را معرفی نمایند.
همچنین صبح روز ۱۶ اسفند ماه به منزل معین روحانی هجوم برده وطبق حکمی که به نام معین و همسرش رویا حاتمی بوده وسایل را ضبط کرده و خواستند که در صورت احضار خود را سریعا معرفی نمایند.

«بهاییان ایران: تحصیل و تنفر»

بازداشت دو شهروند بهائی دیگر در تهران و تداوم بازداشت دیگر شهروندان بهائی بازداشت شده در ماه گذشته

بازداشت دو شهروند بهائی دیگر در تهران و تداوم بازداشت دیگر شهروندان بهائی بازداشت شده در ماه گذشته***
جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی_حقوق بشر- دو شهروند بهائی به نام های لاله مهدی نژاد و احسان یادگار روز دوشنبه 18 اسفند 1393 توسط نیروهای امنیتی در شهر تهران بازداشت شدند و پنج شهروند بهائی دیگر نیز همچنان در انفرادی به سر می برند.
طبق گزارشات رسیده به جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی در بخش حقوق بشر ، مأمورین امنیتی با یورش به منزل خانم لاله مهدی نژاد اقدام به بازداشت ایشان و 3 شهروند بهائی دیگر کردند که این سه نفر پس از ساعاتی آزاد شده اند ولی از محل نگهداری خانم لاله مهدی نژاد اطلاعی در دست نیست.
همچنین خبر می رسد آقای احسان یادگار در پی احضار تلفنی مأمورین امنیتی و مراجعه ایشان به دادسرای ورامین بازداشت شده است و به زندان اوین منتقل شده است.
قابل ذکر اینکه ایشان چندین بار در روزهای قبل با توجه به درخواست تلفنی مأمورین اطلاعات جهت بازجوئی به دادسرای ورامین مراجعه کرده بود و پس از اتمام آن به منزل بازگشته بود.
این بازداشت ها در حالی صورت گرفته است که ار وضعیت پنج شهروند بهائی بازداشت شده در روزهای 27 و 28 بهمن ماه گذشته به نام های روحیه باقردخت (اکبری)، صفا فرقانی(جنتی)، مونا مهرابی(علیزاده)، الهام کرم پیشه و مهرداد فرقانی اطلاعی در دست نیست.
این در حالی است که به گفته یکی از نزدیکان ایشان، "نامبردگان طی سه هفته بازداشت، تنها سه تماس تلفنی با خانواده ها داشته اند که در این مکالمات کوتاه اجازه بیان هیچ مطلبی جز احوالپرسی نداشته اند و تنها در مکالمه آخر موفق شدند به محل بازداشت خود در سلول انفرادی در زندان اوین اشاره کنند. همچنین با وجود این که مکان بازداشت افشاء شده، اما مسئولان زندان اوین، همچنان حضور نامبردگان را در این زندان تکذیب، و دادسرای ورامین را محل بازداشت ایشان معرفی می کنند
."

Sunday

Bahá'í

".....A Bahá'í denies no religion; he accepts the Truth in all, and would die to uphold it. He loves all men as his brothers, of whatever class, of whatever race or nationality, of whatever creed or colour, whether good or bad, rich or poor, beautiful or hideous. He commits no violence; if he is struck he does not return the blow. He calls nothing bad, following the example of the Lord Bahá'u'lláh. As a safeguard against intemperance....." (Abdu'l-Baha, Abdu'l-Baha in London, p. 56)
 

Some people lay stress on fasting

Some people lay stress on fasting. They affirm that in augmenting the weakness of the body they develop a spiritual sensibility and thus they think to approach God.
Weakening one’s self physically does not necessarily contribute to spiritual progress. Humility, kindness, resignation, and all these spiritual attributes emanating from great physical strength are acceptable to God. That an enfeebled man cannot fight is not accounted a virtue. Were physical weakness a virtue the dead would be perfect, for they can do nothing. If a man be just, kind, humble and merciful and his qualities are acquired through the will-power—this is Godlike. A child cannot kill a man; but a Bonaparte can abstain from war, from shedding blood, from devastating countries. A dumb person will not speak ill of any one, a paralyzed hand cannot strike; but a strong arm can refrain from striking. Justice, love and kindness must be the instruments of strength, not of weakness. Exaggerated fasting destroys the divine forces. God has created man in a way that cannot be surpassed; we must not try to change his creation. Strive to attain nearness to reality through the acquisition of strength of character, through morality, through good works and helping the poor, through being consumed with the fire of the love of God and in discovering each day new spiritual mysteries. This is the path of intimate approach.
(‘Abdu’l-Bahá, Divine Philosophy, p. 99)

 

از جمله تفاوت هايي که ديانت بهايي با اسلام دارد

از جمله تفاوت هايي که ديانت بهايي با اسلام دارد، ويژگيهاي اعتقاد بهائي در آشتي دادن اعتقادات مذهبي با عقل و نيازهاي انسان زمان و دوري از خرافات است و ارائه تعاليمي براي درمان دردهاي مبتلا به عالم انساني . تعاليمي مثل برابري حقوق همه انسانها اعم از زن و مرد و با هر نوع اعتقاد و باور و ارتباط محبت آميز با پيروان همه اديان و تلاش در جهت نيل به وحدت عالم انساني و برقراري نظامي جهاني با خط و پول و زباني مشترک، رفع فقر و ثروت بيش از اندازه، شکيبائي مذهبي، رفع برخي موانع در جريان سالم ارتباطات مالي مثل آزاد بودن سود عادلانه براي پول، ترک تعصب و تقليد و حذف طبقه روحاني و استفاده در آمدي از دين و جايگزيني يک نظام اداري انتخابي که با اتنخاباتي آزاد و عمومي و بدون تعيين صلاحيت برگزيده ميشوند براي سرپرستي ديني جامعه، تاکيد بر کسب فضائل اخلاق و کمالات انساني و تربيت الزامي فرزندان علي الخصوص دختران ، لغو حکم جهاد و هر گونه جنگ و خشونت در قالب مذهب ، جستجوي آزاد حقيقت و ترک تعصبات بنحوي که حتي فرزندان بهائيان تا زماني که خود به اين باور و تصميم نرسيده باشند که بهائي شوند، عضو جامعه بهائي محسوب نميگردند و به اصطلاح دين موروثي و يا تقليدي در اعتقاد بهائي پذيرفته نيست بلکه نياز به تحري حقيقت است، و صدها ويژگي ديگر که در اين مختصر جاي بيان آن نيست. اما يک اصل در ديدگاه بهائي نسبت به احکام ديني موجود است که آن را با ديگر اديان متفاوت مي سازد. حضرت بهاءالله مي فرمايند: «اين ظهور از براي اجراي حدودات ظاهره نيامده… بلکه لأجل ظهورات کماليه در انفس انسانيه و ارتقاء ارواحهم الي المقامات الباقيه و مايصدقه عقولهم ظاهر و مشرق شده»[xiii]، يعني ظهور پيامبر براي اينکه احکام و قوانين جديدي وضع کند نيست بلکه بسيار بالاتر از آن يعني رساندن انسان به مقام و کمالي است که شايسته خلقت اوست. بهائيان پيروان همه اديان را محترم ميدانند و با ايشان به محبت رفتار ميکنند و حضرت بهاءالله در اين مورد مي فرمايند: «عاشروا مع الاديان بالروح والريحان ليجدوا منکم عرف الرحمان اياکم ان تأخذکم حمية الجاهلية بين البرية کل بدء من الله و يعود اليه انه لمبداء الخلق و مرجع العالمين»[xiv] يعني با پيـروان ديگراديان با خوشي و خـرمي معاشرت نمائيـد تا بـوي خـوش رحماني را در شما بيابند. مبادا دچار تعصبات جاهلي رايج بين مردمان گرديد همگي از خداوند پديد آمده ايد و به او باز ميگرديد. اوست مبداء خلق و مرجع عالميان
 

Saturday

بازداشت دو عضو دیگر یک خانواده بهایی در یزد

بازداشت دو عضو دیگر یک خانواده بهایی در یزد

خبرگزاری هرانا – نیروهای امنیتی با مراجعه به منزل یک خانواده بهایی در شهر یزد پس از تفتیش منزل و ضبط لوازم شخصی خانواده، ناصر و قائز باقری را بازداشت نمودند. فریبا اشتری دیگر عضو این خانواده هم اکنون در زندان به سر می برد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی برای سومین بار در طی یکسال اخیر منزل خانوده باقری را مورد تفتیش قرار دادند و پس از ضبط وسایلی، آقای ناصر باقری و فائز باقری را بازداشت و به بازداشتگاه اداره اطلاعات یزد منتقل نمودند.
لازم به یادآوری است هم اکنون خانم فریبا اشتری، همسر آقای ناصر باقری در حال تحمل محکومیت خود در زندان مرکزی یزد به سر می برد.

VIỆC ĐỌC CÁC THÁNH THƯ RẤT DỄ IT IS EASY TO READ THE HOLY SCRIPTURES

Việc đọc các Thánh thư rất dễ, nhưng chỉ những tâm hồn thanh bạch, những trí tuệ tinh khiết mới có thể hiểu được ý nghĩa thật sự. Chúng ta hãy cầu xin Thượng Đế giúp chúng ta hiểu được các Thánh Kinh. Chúng ta hãy cầu nguyện cho mắt chúng ta thấy, tai chúng ta nghe, và tâm hồn chúng ta khao khát hòa bình.
Ơn phước vĩnh cửu của Thượng Đế là vô lượng. Ngài luôn chọn một số tâm hồn để qua đó Ngài chiếu rọi Ơn phước Thiên thượng từ tâm hồn Ngài, trí tuệ của các Đấng ấy được soi rọi bởi ánh sáng thiên thượng, các Đấng ấy được Ngài khải hiện những mầu nhiệm thiêng liêng, và ban cho các Đấng ấy nhãn quan trong sáng trước Tấm gương Chân lý. Đây là những Tông đồ của Thượng Đế, và lòng lành của Ngài là vô biên. Các con là tôi con của Đấng Tối thượng, cũng có thể trở thành những tông đồ của Ngài. Các kho báu của Thượng Đế là vô lượng.
-Đức Abdu'l-Baha-

It is easy to read the Holy Scriptures, but it is only with a clean heart and a pure mind that one may understand their true meaning. Let us ask God's help to enable us to understand the Holy Books. Let us pray for eyes to see and ears to hear, and for hearts that long for peace.
God's eternal Mercy is immeasurable. He has always chosen certain souls upon whom He has shed the Divine Bounty of His heart, whose minds He has illumined with celestial light, to whom He has revealed the sacred mysteries, and kept clear before their sight the Mirror of Truth. These are the disciples of God, and His goodness has no bounds. You who are servants of the Most High may be disciples also. The treasuries of God are limitless.
(Abdu'l-Baha, Paris Talks, p. 56)

Friday

خدمت به خلق

 خدمت به خلق
یاران ایران نام گروهی است که فعالیت‌های اداری جامعهٔ بهائی را در غیاب محفل روحانی ملی که به دستور نظام جمهوری اسلامی تعطیل شد در ایران هدایت می‌کردند. این گروه جایگزین محفل ملی ایران پس از تعطیلی نظام اداری بهائی و تشکیلات بهائی به دستور حکومت جمهوری اسلامی شد.
آخرین اعضای این گروه که در ایران مسئولیت مدیریت جامعه بهائی را بر عهده داشتند عبارت از:
فریبا کمال آبادی
جمال الدین خانجانی
عفیف نعیمی
سعید رضایی
بهروز توکلی
وحید تیزفهم
مهوش ثابت
شش نفر از آنان در تاریخ ۱۴ می‌۲۰۰۸ (۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷) در منزل خود دستگیر شدند. هفتمین نفر، قبل از اعضای دیگر، و در تاریخ ۵ مارس ۲۰۰۸ (۱۵ اسفند ۱۳۸۶) در مشهد دستگیر شد. و هم اکنون در زندان اوین بسر می‌برند.
تاکنون هیچ مدرکی علیهٔ آنها ارائه نشده‌است. علاوه بر آن، در تمام مدت حبس به این افراد اجازهٔ ملاقات با وکیل‌شان، خانم شیرین عبادی، داده نشده است.
در اخرین جلسه دادگاه هر کدام از اعضای گروه یاران در حکمی ظالمانه به 20 سال زندان محکوم شدند.
انه لهو المقتدر المختار, يامالك الاسماء وفاطر السماء خلص الاحباء من سجن الاعداء انك سلطان القضاء والمشرق من افق البداء يااصل البقاء لعمر البهاء لاتقطع الرجاء فانصر هؤلاء انت الحاكم علي ماتشاء وفي قبضك ملكوت الانشاء قد شحذ الانياب للحم الاحباب ان نحفظ الاصحاب يامالك الرقاب والحاكم في المأب
He is, in truth, the Omnipotent, the Unconstrained! O Lord of Names and Fashioner of the Heavens! Free Thy lovers from the prison of the enemy. Verily, Thou art the Sovereign Ordainer of Thine irrevocable decree. He who alone shineth resplendent on the horizon of creation. O Everlasting Root! By the life of the All-Glorious, deprive them not of hope, nay rather aid and assist them. Verily, Thou rulest as Thou pleasest and within Thy grasp lie the kingdoms of creation. The fangs of Thine enemies have been whetted, ready to bite into the flesh of Thy lovers. Protect these companions, O Thou Who rulest over all humankind and art the Judge on the Day of Judgement

 

بازداشت خسرو دهقانی، شهروند بهایی در اصفهان

بازداشت خسرو دهقانی، شهروند بهایی در اصفهان

خبرگزاری هرانا – خسرو دهقانی شهروند بهایی ساکن اصفهان توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به زندان اصفهان منتقل شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه دوازده اسفند ماه سال جاری، مهندس خسرو دهقانی از شهروندان بهایی اصفهان توسط ماموران اداره اطلاعات بازداشت و به زندان منتقل شد.
نامبرده یکی از محکوم شدگان پرونده بیست شهروند بهایی می باشد که توسط دادگاه انقلاب یزد به حبس های ۱ تا ۴ سال حبس محکوم شده اند.
طی یک ماه گذشته چهار نفر از بهاییان محکوم در این پرونده برای گذراندن حکم به زندان رفته و تعدادی هم جهت اجرای محکومیت احضار شده اند.
خسرو دهقانی به ۳ سال حبس تعزیری و ۱ سال حبس تعلیقی محکوم می باشد. هنوز مشخص نیست بازداشت نامبرده جهت اجرای حکم بوده یا دلیل دیگری داشته استUntitled.

Tuesday

نظم اداری


نظم اداری

در تعریف اعتقاد بهائی، توجه به وجود یك الگوی الهی برای اداره و توسعۀ مداوم این آئین به اندازۀ توجه به نظریات روحانی و اجتماعی حضرت بهاءالله ضروری است. نظم اداری بهائی، تجسم عینی میثاقی است كه میان حضرت بهاءالله و پیروانشان بسته شده است. حضرت عبدالبهاء توجه خاصی به تشریح و توضیح نظم اداری مخلوق حضرت بهاءالله نشان دادند و در وصیتنامۀ خود (معروف به الواح وصایا) به ویژه وظائف و مسؤولیت ها و قدرت و اختیارات دو مؤسسه ای را كه جانشین ایشان محسوب می شدند، مشخص فرمودند و به این ترتیب تداوم وحدت آئین بهائی را تضمین كردند. این دو مؤسسه كه در رأس نظم اداری قرار دارند، عبارتند از ولایت و بیت العدل اعظم.

حضرت عبدالبهاء به همان ترتیب كه خود از جانب حضرت بهاءالله به عنوان مركز میثاق منصوب شده بودند، نوۀارشدشان، حضرت شوقی افندی را به عنوان ولی امر دین بهائی تعیین فرمودند: «زیرا اوست ولی امرالله بعد از عبدالبهاء... و احبای الهی باید اطاعت او نمایند و توجه به او كنند» (الواح وصایا، ص ۲۷). این بیان صریح الواح وصایای حضرت عبدالبهاء است.

«کُلَّ ما أمَرْتَ بِهِ عبادَکَ مِنْ بَدائعِ ذِکْرِکَ وَ جَواهِرِ ثَنائِکَ هذا مِنْ فَضْلِکَ عَلَيْهِمْ لِيَصْعَدُنَّ بِذلِکَ إلی مَقَرِّ الّذی خُلِقَ فی کَيْنونيَّاتِهِمْ مِنْ عِرْفانِ أنْفُسِهِمْ...»


تا روزی که افراد انسانی قائل به وحدت ذاتی ابناء بشر نگردند نخواهند توانست بر مشکلاتی که هم اکنون با آن درگيرند فائق آيند تا چه رسد به آن که در حلّ مسائل آينده دورتر توفيق حاصل کنند. حضرت بهاءاللّه تأکيد میفرمايند که: «... اين اصلاح و راحت ظاهر نشود مگر به اتّحاد و اتّفاق...» (٥٧) فقط يک جامعۀ متّحد جهانی قادر است که در فرزندان خويش آن چنان حسّ اعتماد و اطمينان درونی را تأمين کند که وصفش در يکی از ادعيۀ حضرت بهاءاللّه به ساحت قدس الهی آمده است :

«کُلَّ ما أمَرْتَ بِهِ عبادَکَ مِنْ بَدائعِ ذِکْرِکَ وَ جَواهِرِ ثَنائِکَ هذا مِنْ فَضْلِکَ عَلَيْهِمْ لِيَصْعَدُنَّ بِذلِکَ إلی مَقَرِّ الّذی خُلِقَ فی کَيْنونيَّاتِهِمْ مِنْ عِرْفانِ أنْفُسِهِمْ...» (٥٨)

(آنچه به بندگان از ذکر و ثنا امر فرموده از فضل و بخشش اوست تا بوسيله آن اذکار به مقامی از عرفان حق که در وجودشان خلق فرموده فائز شوند

یکی از مناجاتهای جناب طاهره ( قرّة العین )


یکی از مناجاتهای جناب طاهره ( قرّة العین )
‌‌الهى آنچه مرا بايد از تو آيد و آنرا که تو شايد غيرت نبايد. الهى ابداع فرمودى آنرا که خود خواستى و او را با نيّت خود آراستى پس در مقام ادائش خواستى. الهى شهادت مى دهم که قيام فرمود براستى و بيان ف
رمود آنچه خواستى. الله نصرتش از که و سرّ دعوتش از که جويم. الهى نمى‌بينم جز ذات پاک بى‌مثالت متمکّنى که از وى استعانت جويم و نمى‌يابم سواى وجه فعّالت مقتدرى تا طلب فتح نمايم.
الهى تو ابداع فرموده‌اى و تو اختراع نموده‌اى. تو امر بقيام نموده‌اى و آنچه را خود خواستى آورده‌اى. بايد نصر تمام و شايد انجاز زمام و آيدت نظم انتظام اى مليک علاّم و اى حبيب اهل مقام. نيست غيرت موجود تا لب بانا المقصود گشايد و سوايت نيست و نابود کى از او کار بود آيد.
درياب که نصر تو بر تو رواست و بگير که حقّ تو تو را سزاست. اى بفداى محبّان وجه جلالت که بجز تو و حبّ تو شيئ ديگر را نخواستند و بقربان عارفان بزم وصالت که بجز تو نظر ننمودند وشيىء ديگر نجستند. چون از مشعر مصفّا که بهمان آن بدع فرمودى در آن لقاء ترا ديدند و از غيرت بالکلّيه رهيدند و چون بجذب‌الّطرف در حين تمکّنت بر مسند عطاء رسيدند و از کلّ فى کلّ وارهيدند زهى شرافت کبرى و حبّذا از اين سلطنت عظمى که مخصوص خصيصان گرديد و بايشان از کرمات مليک اعلی رسيد. الله‌اکبر که بدء و انتهائى لاجل فيوضات نازله از مصدر فضل ايشان غيرمقدّر و غايت بدائى از جهت نفاد عطيّياتشان غيرمصوّر. لله الحمد حبيب العارفين که اظهار خداوندى خود فرمود و ابراز فيض لايتناهى خود نمود که احدى را از ذرّات وجود از آشاميدن از کأس وجود از برکت احرف جود وانگذاشت و در نزد کلّ کائنات از انعام لايتناهيه مشهود از فضل يوم موعود گذاشت. مى‌گويم آنچه را گوئى و الحمد لله ربّ‌العالمين. طاهره

هوالله

هوالله

ای اهل ملکوت ...........
از خدا خواهم که در سال جدید
از این بهتر و خوشتر جشنی عظیم برپا نمائید .
بزم الفت و اتحاد بیارائید و توجه به ملکوت الایات نمائید و
استفاضه از روح القدس فرمائید .
عبدالبهاء .....به جان و دل در جشن نوروزی شما حاضربود و در فرح و سرور
واتحاد واتفاق شریک و سهیم گشت .
لهذا.....شکر کنید خدا را که چنین مونسی داشتید که هزار فرسنگ بعد مسافت
به روح در محفل شادمانی شما حاضرشد و احساسات وجدانی نمود .
امیدوارم ......که این سنه جدید مبارک و سعید باشد و
سبب حصول تائید و توفیقی شدید شود .......عبدالبهاء عباس

يکی از تعليمات حضرت بهاءالله

يکی از تعليمات حضرت بهاءالله که سابقه ی آن را از جمله میتوان در کتاب مستطاب ايقان که به سال ۱۸۶۲ م، مطابق ۱۲۷۸ هـ. ق. در بغداد نگاشته شده، جستجو کرد، اتحاد اديان و وحدت مظاهر الهی، يعنی پيامبران است و اين تعليم هنگامی به بشر اعلام شد که نه فقط رقابت، بلکه خصومت ميان اديان در حد اعلی بود و حتی پيروان برخی از اديان، معتقدان به اديان ديگر را نجس و پليد میانگاشتند و برای پيروان خود قائل به انحصار حقيقت و امتياز رستگاری بودند. حضرت بهاءالله هم از ابتدا به صراحت اعلام کردند که مظاهر الهی و همهی اديان از منشأ واحدی برمیخيزند و هدفی واحد که همان احيای روحانی و اصلاح اخلاقی بشر است، در نظر داشته و دارند.
آن حضرت از جمله در ايقان شريف فرمودهاند: «حاملان امانت احديه که در عوالم ملکيه به حکم جديد و امر بديع ظاهر میشوند، چون اين اطيار عرش باقی از سماء مشيت الهی نازل میگردند و جميع برای امر مبرم ربانی قيام میفرمايند، لهذا حکم يک نفس و يک ذات را دارند.» (ص ۱- ۱۰۰) و در کتاب مستطاب اقدس که گنجينهی حدود و احکام شريعت جديد است، به صراحت دستور میفرمايند که: «عاشروا مع الاديان کلها بالروح و الريحان»، يعنی با اهل اديان به شادی و محبت و صفا معاشرت کنيد

هموطنان عزیز

حال آیا پسندیده است که هموطنان عزیز، از این ادیان آسمانی که از ایران زمین برخاسته و بسیاری از متفکرین را تحت تاثیر آثار و دیدگاه خود قرار داده، بی خبر باشند و یا آگاهی آلوده به غرض و نادرست در مورد آنها داشته باشند؟ آیا این قدر نشناسی و کفر نعمت نیست؟ چنانچه، حضرت عبدالبهاء میفرماید: خدا چه نعمتی به ایران عنایت فرمود و لکن قدر ندانستند. در یکی از الواح مقدسه بهائی آمده است: ” بگو ای عباد! باب رحمتم را که بر وجه اهل آسمانها و زمین گشودم بدست ظلم و اعراض مبندید و سدره مرتفعه عنایتم را بجر و اعتساف قطع مکنید…بصفاتم متصف شوید تا قابل ورود ملکوت عزم شوید و در جبروت قدسم در آئید… اگر چشم انصاف بگشائید جمیع حقایق ممکنات را از این باده جدیده بدیعه سرمست بینید و جمیع ذرات اشیاء را از اشراق انوارش مشرق و منور خواهید یافت. فبئس ما اًنتم ظنتم و ساء ما اًنتم تظنون…”. مگر نه آن است که خداوند در قرآن کریم بشارت و مژده رحمت به بندگان میدهند: الذین یستعمعون القول فیتبعون احسنه اولئک الذین هدئهم الله و اولئک هم اولوا الالباب ( آن بندگانی که سخن بشنوند و به نیکوتر آن عمل کنند، آنان هستند که خدا آنها را هدایت فرموده و هم آنان به حقیقت، خردمندان عالمند).

نماز بهایی و انواع ان

نماز بهایی و انواع ان ... هر فرد بهائی بعد از رسیدن به ۱۵ سال تمام (سن بلوغ در آئین بهائی برای دختر و پسر یکسان می‌باشد و ۱۵ سال تمام قرار داده شده‌است) طبق احکام دین بهائی که پایه و اساس آن در کتاب اقدس ام‌الکتاب دین بهائی قرار دارد، باید شروع به خواندن نماز نماید. در دین بهائی ۳ نماز وجود دارد که خواندن یکی از این ۳ برای بهائیان واجب است. نماز به صورت جمعی و جماعت نهی شده‌است. تنها نماز میت، نمازی که برای مردگان خوانده می‌شود، به صورت جماعت برگزار می‌گردد.[۱] [۲] قبل از نماز باید وضو گرفت که وضو شامل شستن دست با آب همراه با ذکر آیه‌ای و سپس شستن صورت با ذکر آیه‌ای دیگر است (آیتین ذکر شده در کتاب اقدس ام‌الکتاب دین بهائی قرار دارد).[۳] انواع نماز و وقت آن[ویرایش] در دیانت بهائی سه نوع نماز وجود دارد که هر فرد بهائی بنا به خواست خویش می‌تواند یکی از آنها را انتخاب کند و بجا بیاورد. نماز صغیر: وقت تلاوت آن ظهرها می‌باشد(یکبار در روز).[۳] نماز وسطی: روزی سه بار باید خوانده شود. از طلوع آفتاب تا ظهر و از ظهر تا غروب آفتاب و از غروب آفتاب تا ۲ ساعت از شب گذسته.[۳] نماز کبیر: در ۲۴ ساعت یک‌مرتبه خوانده می‌شود. بهائیان به این نماز اعتقاد خاصی دارند. و طبق بیانات بهاالله هر وقت انسان به حالت توجه به خداوند رسید باید آن را بخواند.[۳] برای نمازی که قضا شود و یا برای زمانی که برای وضو گرفتن آب در اختیار نباشد نیز احکام خاصی برای اجرای نماز وجود دارد.[۳] در صورتیکه آب برای وضو در اختیار نباشد 5 مرتبه بسم الله الاطهر الاطهر میگویند. قبله[ویرایش] قبله بهائیان، روضه مبارکه آرامگاه بهاءالله، بنیانگذار دیانت بهائی است. این محل در بهجی در شمال عکا قرار دارد. روضه مبارکه متبرک‌ترین و مقدس‌ترین مکان برای بهائیان جهان است. این محل قبلهٔ بهائیان است و آن‌ها هنگام خواندن نماز، به این محل متوجه هستند و به این سمت نماز می‌خوانند. سید علی‌محمد باب در بیان گفته بود که قبله به سمت من یظهره الله است. بهاءالله این حکم را تغییر نداد و بعدها بهائیان رو به او نماز می‌خواندند. عبدالبهاء بعداً اعلام کرد که بعد از مرگ بهاءالله روضه مبارکه مقبره بهاءالله قبله است. او گفت لوحی که این امر را توضیح دهد موجود بوده، اما توسط ناقضین به سرقت رفته‌است

Thursday

ایام هاء در دیانت بهائی

ایام هاء در دیانت بهائی
اساس تقویم بدیع، سال شمسی است که 365 روز و 5 ساعت و تقریباً 50 دقیقه است. تقویم بدیع شامل نوزده ماه نوزده روزه است که جمعاً 361 روز می شود. چهار روز باقی مانده که در سالهای کبیسه پنج روز می گردد، به "ایّام هاء" مشهور است. حضرت باب موقع ایام هاء را در تقویم صریحاً معیّن نفرمودند. حضرت بهاءالله در کتاب مستطاب اقدس آن ایام را بلافاصله قبل از شهر العلاء که ماه صیام است، قرار داده اند.
"اذا تمّت ایام الاعطاء قبل الامساک فلیدخلنّ فی الصیّام کذلک حکم مولی الانام" (آیه 43)
(مضمون: زمانی که ایام اعطاء (ایام هاء) قبل از روزهای امساک (روزه داری) به پایان رسید، پس وارد صیام می شود چنین حکم کرده مولای مردمان)
حضرت بهاءالله در بند 16 از کتاب اقدس می فرمایند: " انّا جعلناها مظاهر الهاء بین اللیالی و الایام." ( همانا آن را مظاهر (هاء) بین روزها و شب ها قرار دادیم). بنابراین ایام زائده در تقویم که به ایام هاء معروف است، امتیازش در این است که مظاهر حرف " هاء" می باشد. ارزش عددی حرف "هاء" به حساب ابجد، پنج است که با حدّ اعلای ایام زائده مطابق است. در آثار بهائی حرف "هاء" مبیّن معانی روحانی عمیق و متعددی است و از جمله رمزی از هویّت الهیه می باشد.
حضرت بهاءالله به پیروان خود امر فرموده اند که ایام هاء را با وجد و سرور به برگزاری ضیافات و انفاق به فقرا و نیازمندان اختصاص دهند. حضرت ولی امرالله می فرمایند که ایام هاء مخصوص مهمان نوازی و اعطاء هدایا و از این قبیل موارد می باشد.
ایام هاء در دیانت بهائی از جایگاه رفیع و بی بدیلی برخوردار است و ادعیه و مناجات هایی مخصوص این ایام از قلم حضرت بهاءالله نازل گردیده است که بهائیان در این ایام به تلاوت آنها می پردازند.

آغاز محکومیت فریبا اشتری، شهروند بهایی در زندان یزد

آغاز محکومیت فریبا اشتری، شهروند بهایی در زندان یزدfariba ashtari

خبرگزاری هرانا – فریبا اشتری، شهروند بهایی ساکن یزد روز شنبه جهت سپری کردن محکومیت تعزیری دو ساله، راهی زندان مرکزی این شهر شد. وی چهارمین شهروند بهایی از مجموع بیست شهروند بهایی این استان است که حکم محکومیت وی به اجرا گذارده میشود.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز شنبه مورخ دوم اسفندماه فریبا اشتری شهروند بهایی ساکن یزد برای سپری کردن حبس تعزیری دوساله، خود را به زندان مرکزی این شهر معرفی کرد. خانم اشتری علاوه بر محکومیت تعزیری دوساله به یکسال حبس تعلیقی نیز محکوم شده است.
لازم به یادآوری است وی چهارمین شهروند از بیست شهروند بهایی است که دادگاه انقلاب یزد، حکم محکومیت ایشان را به اتهام تبلیغ علیه نظام و عضویت در تشکل جامعه بهایی اجرایی کرده است. پیش از فریبا اشتری در طی هفته های گذشته، فرح باغی، نوید حقیقی و شهرام فلاح شهروندان بهایی دیگری بودند که جهت گذرانیدن حکم به ترتیب به زندان های یزد، اراک و کرمان منتقل شدند.

Wednesday

Prayer By Abd'u' l Baha'. مناجاتی از حضرت عبدالبهاء

INDEPENDENT INVESTIGATION OF TRUTH

INDEPENDENT INVESTIGATION OF TRUTH *God has given man the eye of investigation by which he may see and recognize truth. He has endowed man with ears that he may hear the message of reality and conferred upon him the gift of reason by which he may discover things for himself. This is his endowment and equipment for the investigation of reality. Man is not intended to see through the eyes of another, hear through another's ears nor comprehend with another's brain. Each human creature has individual endowment, power and responsibility in the creative plan of God

منتخباتی از اثار صادره ازقلم حضرت ولی محبوب امرالله

منتخباتی از اثار صادره ازقلم حضرت ولی محبوب امرالله
امر بهائی هیکلی زنده است :
نظام امر بهائی بنحوی ساخته و
پرداخته شده که قادر است بموجب تدابیری که
حضرت بهاءالله نفسه تعبیه فرموده اند
هرچه را که سبب ترقی و تقدم است ....و
امر بهائی را در صف اول نهضتهای مترقی نگاه می دارد
در خود جذب نماید و انها را جزئی از هیکل امرالله بسازد .
چنانکه حضرت بهاء الله در هشتمین ورق از کلمات فردوسیه می فرمایند :
" انچه از حدودات در کتاب بر حسب نازل شده باید امنای بیت عدل مشورت
نمایند انچه را پسندیند مجری دارند "
انه یلهمهم مایشاء و هوی المدبر العلیم
حضرت بهاء الله این اختیار را به بیت العدل تفویض فرموده که
بتواند در باره انچه که بالصراحه در ایات نازله از قلم مبارکش موجود نباشد
قوانین لازمه را وضع و تشریع نماید و
متعاقبا حضرت عبدالبهاء بهمان بیت العدل این حق را اعطاء فرموده که بتواند بنا
به مقتضیات زمان انچه را که بیت العدل سابق تشریع نموده نسخ نماید ویا
تغییر دهد .......................نظم جهانی بهائی صفحه 31

Monday

انتقال محمد سیف زاده از زندان به بیمارستان

seyfzadeh

انتقال محمد سیف زاده از زندان به بیمارستان

خبرگزاری هرانا – سیدمحمد سیف‌زاده، وکیل زندانی دربند و عضو کانون مدافعان حقوق بشر که از سال ۱۳۹۰ در زندان به سر می‌برد، به بیمارستان منتقل شد.
هرانا به نقل از سحام نیوز؛ این زندانی سیاسی به دلیل نارسایی کبد و بیماری پروستات، جهت درمان به بیمارستان سینا منتقل شده است.
سیف‌زاده اواخر سال ۱۳۹۰ دستگیر و به تحمل مجازات دوسال حبس تعزیری محکوم شد.
وی باید به علت نوشتن مقالات و امضای بیانیه‌های گروهی از داخل زندان در خصوص مرگ «عزت‌الله سحابی» و «هدی صابر» و هم‌چنین نوشتن نامه‌ای به «سیدمحمد خاتمی» از داخل زندان، به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» متهم و درمجموع به هشت سال زندان محکوم شده است.

Wednesday

یورش نیروهای امنیتی و بازداشت گسترده بهائیان در شهر تهران ***

یورش نیروهای امنیتی و بازداشت گسترده بهائیان در شهر تهران ***
جمعیت مبارزه با تبعیض تحصیلی- روز ۲۷ بهمن ماه ماموران امنیتی با حمله به منازل شهروندان بهایی در شهر تهران و پس از تفتیش منازل، اقدام به دستگیری ۵ تن از این افراد کرده اند. الهام کرم پیشه، مونا محرابی، صفا فرقانی، مهرداد فرقانی و خانم اکبری از جمله بازداشت شدگان هستند.
بر اساس گزارشات رسیده به بخش حقوق بشر جمعیت مبارزه با تبعیض ساعت ۶ بعد از ظهر ۲۷ بهمن ماه ماموران امنیتی با هجوم به منزل ساسان یادگار، ضمن تفتیش منزل تمامی کتاب ها، هارد کامپیوتر، موبایل و تبلت ها را ضبط کرده و مونا محرابی و الهام کرم پیشه را با حکم قبلی که در دست داشته اند بازداشت کرده و از دیگر مهمانان حاضر در منزل تعهد گرفته اند.
لازم به ذکر است نیروهای امنیتی در ادامه با مراجعه به منزل برادر ساسان یادگار، آقای احسان یادگار در آن ساختمان اقدام به تفتیش و ضبط چندین سکه طلا کرده و وی را به دادسرای ورامین احضار می کنند.
همچنین در ادامه این بازداشت ها روز گذشته نیروهای امنیتی با یورش به منازل تعداد دیگری از شهروندان بهایی در تهران، خانم ها صفا فرقانی و اکبری و آقای مهرداد فرقانی را بازداشت کرده و پس از تفتیش منازل وسایل آنها همچون لپ تاپ، کتاب ها و... را ضبط کرده اند.
در این روز نیروهای امنیتی به منزل خانم ارغوان اشراقی نیز مراجعه کرده و حکم بازداشت وی را در دست داشته اند ولی ایشان به علت عدم حضور در منزل بازداشت نشده اند، و نیروهای امنیتی پس از تفتیش منزل خانم اشراقی اقدام به ضبط لپ تاپ، کتاب ها و... ایشان کرده اند.
گفته می شود بر اساس اعلام نیروهای امنیتی همگی بازداشت شدگان به دادسرای ۳۳ اوین(شهید مقدس) منتقل شده اند و پرونده آنها در ادامه به دادسرای ورامین ارسال خواهد شد.

کسی به غیرمسلمان‌ها در ایران تعرض نمی‌کند

رهبر صاحب فتوا علیه بهائیان:

کسی به غیرمسلمان‌ها در ایران تعرض نمی‌کند

علی خامنه‌ای که معاشرت مسلمانان با «بهائیان» را «جایز» ندانسته در تازه‌ترین سخنرانی خود گفته در جمهوری اسلامی سابقه نداشته مسلمانی به یک غیرمسلمان «تعرض» کرده باشد.
آقای خامنه‌ای این مطلب را در انتقاد از وضعیت مسلمانان در غرب بیان کرده و گفته در ایران و جمهوری اسلامی سابقه نداشته که غیرمسلمان‌ها مورد آزار و اذیت مسلمان‌ها قرار گرفته باشند.
وی افزوده جوانان حزب‌اللّهی تند و داغ هم هرگز به خودشان اجازه نداده‌اند به یک غیرمسلمان حمله کنند.
رهبر جمهوری اسلامی همچنین مدعی شده که مسلمانان در کشور‌های غربی «امنیت جانی» ندارند چه برسد به اینکه «آزادی لازم» داشته باشند.
علی خامنه‌ای در شرایطی این سخنان را مطرح کرده که خود وی دارای فتوایی مبنی بر جایز ندانستن معاشرت مسلمانان با بهائیان است.
بهائیان پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ بسیاری از حقوق اجتماعی خود را از دست داده و با محدودیت‌ها و فشار‌های بی‌سابقه‌ای مواجه شده‌اند.
تحصیل بهائیان در دانشگاه ممنوع بوده و گزارش‌های بسیاری از تخریب قبرستان‌های آنها در شهر‌های مختلف ایران منتشر شده است.
بهمن ماه سال ۱۳۹۳ نیز محمدتقی مصباح یزدی حقوق شهروندی به معنای برابری بهائیان و یهودیان با مسلمان را «خلاف اسلام» و «قانون اساسی» اعلام کرده بود.
آذر ماه امسال نیز عباس رمضانی‌پور٬ امام جمعه شهر «رفسنجان» با «نجس» خواندن بهائيان خواستار اخراج آنها از اين شهر شده بود.

بازداشت دو شهروند بهایی در تهران

Bahaei-wall

بازداشت دو شهروند بهایی در تهران

خبرگزاری هرانا – ماموران امنیتی به یک جلسه مذهبی بهاییان تهران مراجعه کرده و مونا محرابی و الهام کرم‌بخش را بازداشت کردند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر روز دوشنبه ۲۷ بهمن ماه ماموران وزارت اطلاعات به یک جلسه مذهبی بهاییان تهران که در منزل یک شهروند بهایی به نام «پریسا یادگار» بوده مراجعه کرده و پس از پنج ساعت تفتیش محل و بازجویی از حاضرین، دو نفر از شهروندان بهایی حاضر در جلسه مزبور به نام‌های «مونا محرابی» و «الهام کرم بخش» را بازداشت و به نقطه نامعلوم انتقال دادند.
اسامی بعضی از شهروندان بهایی که مورد بازجویی قرار گرفتند عبارتست از: پیام اغصانی، افسانه یادگار، روحیه باقردخت و ژینوس شرفی.

Tuesday

جامعۀ جهانى بهائی


جامعۀ جهانى بهائی

پيروان آيين بهائی برخاسته از بيش از دوهزار و صد قبيله، در صد و هشتاد و نه كشور و چهل و شش سرزمين تابع، از نژادها، عقايد و فرهنگ های گوناگون هستند. امروز شمار بهائيان عالم به پنج ميليون نفر می رسد و برای آن كه عموم مردم بتوانند از آثار حضرت بهاءالله بهره مند شوند، آثار ايشان به هشتصد زبان مختلف ترجمه شده است.
در دیانت بهائی، فرد روحانی، به عنوان مقتدا وجود ندارد، چرا که بشر به دوران بلوغ رسيده است و هر کس، خود، می تواند در ظهورات الهی غور کند و از راه دعا و مراقبه و مشورت با ديگران در شئون مختلف حيات تصميم بگيرد.
در زندگانی اجتماعی جامعه نيز همین روش کاربرد دارد. شوراهای انتخابی به نام محافل روحانی به تمشیت امور جامعه در سطح محلّی و ملّی می پردازند. همۀ افراد بالغ بهائی می توانند در انتخابات به صورت مساوی شرکت کنند. انتخابات بهائی به واسطۀ آراء مخفی انجام می شود و اکثريّت آراء، اعضای محافل را معيّن می کند.
امور مالی جامعۀ بهائی، تنها از طریق اعانات داوطلبانۀ بهائيان که با اراده و ميل خود به صندوق محافل می پردازند اداره می شود. تبرّع و دادن اعانه به عنوان یک حق روحانی برای بهائیان به شمار می رود و دیانت بهائی، اعانات را فقط از جامعۀ بهائی می پذیرد.

بيت العدل اعظم


بيت العدل اعظم

بيت العدل اعظم در سال ١٩٦٣ تشكيل شد كه به فرمودۀ حضرت بهاءالله دارای قوای تشريع می باشد. اين هيئت مرکّب از نه نفر است که هر پنج سال يک بار از طرف جميع اعضای محافل ملّى بهائيان جهان انتخاب می شوند.
بيت العدل اعظم به تمشيت امور روحانى و ادارى جامعۀ جهانی بهائى می پردازد و مأمور حفظ اماکن متبرك و كليۀ املاک در اراضى مقدّسه می باشد. بيت العدل اعظم به امر حضرت بهاءالله، مختار است به مقتضای زمان در موارد غير منصوص، قوانينى را تشريع نمايد و جامعۀ بهائى را در جهانى که پيوسته در تغيير است رهبرى و راهنمايى کند.

نظام اداری

 

نظام اداری

نوشتار اصلی: نظم اداری
نظم اداری در دین بهائی بر اساس کتاب اقدس (کتاب اصلی بهائیان) است. بدین صورت که بهاءالله در کتاب اقدس و کتاب عهدی پسر بزرگ خود، عباس افندی (عبدالبهاء) را مبین آثار و جانشین خود معرفی کرد. عبدالبهاء نیز پس از خود در الواح وصایا، شوقی افندی (نزد بهائیان مشهور به ولی امرالله ۱۹۵۷-۱۹۲۱) را به عنوان جانشین خود برگزید.
در عین حال بنا به مندرجات کتاب اقدس و الواح وصایا یک نظام انتخابی به نام بیت العدل اعظم نیز باید در تحت نظر ولی امرالله مسئول حل و فصل امور جامعه بهائی باشد. اولین انتخابات بیت العدل اعظم در سال ۱۹۶۳ برگزار گردید.

Thursday

۶ سال زندان برای یک شهروند بهایی

محکومیت ۶ سال زندان برای یک شهروند بهایی

خبرگزاری هرانا – منوچهر خلوصی شهروند بهایی به اتهام اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  حکم دادگاه بدوی برای آقای منوچهر خلوصی به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به وکیل وی در دیماه سال جاری ابلاغ شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «دادگاه شعبه سوم انقلاب مشهد با فشار و دخالت ادارهٔ اطلاعات در تمامی مراحل رسیدگی قضایی، وی را به اشد مجازات اتهامات مزبور محکوم کرده است.»
بیش از یکسال قبل صبح روز جمعه هشتم آذرماه ۹۲ با ورود ماموران ادارهٔ اطلاعات مشهد به منزل منوچهر خلوصی، وی بازداشت و مدت ۵۸ روز را در سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات و ۴ روز را در زندان وکیل‌آباد مشهد گذراند؛  وی سپس با وثیقهٔ ۳۰۰ ملیلون تومان آزاد شد.
دو دختر منوچهر خلوصی به نام‌های نیکا و نوا خلوصی به اتهامات مشابه به شش و چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم و اکنون در بند ۵ نسوان زندان وکیل‌آباد مشهد تحمل حبس می‌کنند.
آقای منوچهر خلوصی پس از انقلاب برای ششمین بار است که به علت باور‌ها و اعتقادات بهایی بازداشت و محاکمه می‌گردد؛ وی در سال ۱۳۷۸ حتی به اعدام محکوم شد، لکن حکم صادره در مراحل بعدی رسیدگی قضایی نقض گردید.

محکومیت ۶ سال زندان برای یک شهروند بهایی

محکومیت ۶ سال زندان برای یک شهروند بهاییunnamed1

خبرگزاری هرانا – منوچهر خلوصی شهروند بهایی به اتهام اقدام علیه امنیت و تبلیغ علیه نظام به ۶ سال زندان محکوم شد.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران،  حکم دادگاه بدوی برای آقای منوچهر خلوصی به اتهام اقدام علیه امنیت داخلی کشور و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی ایران به وکیل وی در دیماه سال جاری ابلاغ شد.
یک منبع مطلع در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «دادگاه شعبه سوم انقلاب مشهد با فشار و دخالت ادارهٔ اطلاعات در تمامی مراحل رسیدگی قضایی، وی را به اشد مجازات اتهامات مزبور محکوم کرده است.»
بیش از یکسال قبل صبح روز جمعه هشتم آذرماه ۹۲ با ورود ماموران ادارهٔ اطلاعات مشهد به منزل منوچهر خلوصی، وی بازداشت و مدت ۵۸ روز را در سلول انفرادی بازداشتگاه اطلاعات و ۴ روز را در زندان وکیل‌آباد مشهد گذراند؛  وی سپس با وثیقهٔ ۳۰۰ ملیلون تومان آزاد شد.
دو دختر منوچهر خلوصی به نام‌های نیکا و نوا خلوصی به اتهامات مشابه به شش و چهار سال و نیم حبس تعزیری محکوم و اکنون در بند ۵ نسوان زندان وکیل‌آباد مشهد تحمل حبس می‌کنند.
آقای منوچهر خلوصی پس از انقلاب برای ششمین بار است که به علت باور‌ها و اعتقادات بهایی بازداشت و محاکمه می‌گردد؛ وی در سال ۱۳۷۸ حتی به اعدام محکوم شد، لکن حکم صادره در مراحل بعدی رسیدگی قضایی نقض گردید.

فرح باغی جهت شروع محکومیت خود را به زندان معرفی کرد

فرح باغی جهت شروع محکومیت خود را به زندان معرفی کردIMG-B13

خبرگزاری هرانا – فرح باغی شهروند بهایی که قرار بود ۲۷ بهمن ماه به زندان برود در پی مراجعه ماموران امنیتی به منزلش روز ۲۱ بهمن ماه خود را به زندان یزد معرفی کرد. وی به همراه ۱۹ شهروند بهایی دیگر مجموعا به ۵۸ سال زندان محکوم شده بودند.
بنا به اطلاع گزارشگران هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، فرح باغی شهروند بهایی ساکن یزد که به ۱ سال حبس تعزیری و یک سال حبس تعلیقی محکوم شده بود قرار بود ۲۷ بهمن ماه خود را برای شروع محکومیت به زندان یزد معرفی کند اما روز ۲۰ بهمن ماه ماموران امنیتی جهت انتقال وی به زندان به در منزل‌اش مراجعه کردند.
یکی ا نزدیکان وی در این خصوص به گزارشگر هرانا گفت: «فرح باغی کلی برای ماموران توضیح داد که قرار است ۲۷ بهمن خود را معرفی کند و در ‌‌نهایت از ایشان اجازه گرفت که روز ۲۱ بهمن خودش را معرفی کند.»
این منبع در ادامه گفت: «وی در ‌‌نهایت روز ۲۱ بهمن خود را به مراجع قضائی معرفی کرد و به زندان یزد منتقل شد.»
فرح باغی سومین نفری است که از یک گروه ۲۰ نفره بهایی برای اجرای حکم به زندان منتقل شده است. روز ۱۱ بهمن ماه نوید حقیقی و شهرام فلاح که هرکدام به ۳ سال زندان محکوم شده‌اند جهت اجرای حکم خود را به زندانهای اراک و کرمان معرفی کردند.
لازم به یادآوریست، در تاریخ ۱۰ مرداد ماه ۱۳۹۰ ماموران وزارت اطلاعات به خانه تعدادی از شهروندان بهایی در شهرهای یزد، اصفهان، کرمان و اراک حمله کرده و تعداد ۱۷ نفر را بازداشت کردند. پس از ۲ هفته ۳ شهروند بهایی دیگر در شهر یزد بازداشت شدند.
کلیه بازداشت شده‌ها پس از حدود یک ماه مجموعا با قید وثیقه ۱ میلیارد و دویست میلیون تومانی از زندان آزاد شدند.
پس از حدود یک سال حکم این افراد در شعبه ۱ دادگاه انقلاب یزد صادر و این ۲۰ شهروند بهایی مجموعا به ۵۸ سال زندان که ۳۸ سال آن تعزیری است محکوم شدند.

Wednesday

مراتب هستی

مراتب هستی

از نظر آئین بهائی، عالم وجود نامتناهی است، ولی مراتب وجود متناهی هستند. این مراتب عبارت‌اند از:
  1. عالَم خلق یا مرتبهٔ عبودیت
    مرتبهٔ عبودیت (جهان هستی) مخصوص بندگان خدا است. این مرتبه نیز نامتناهی است؛ یعنی هر موجودی در آن می‌تواند بر کمالات خود بیفزاید، اما هیچ‌گاه به مرتبهٔ نبوت نمی‌رسد و از رتبهٔ عبودیت خود تجاوز نمی‌کند. مثلاً پترس هیچ گاه مسیح نمی‌شود.
  2. عالَم امر یا مرتبهٔ نبوّت
    مرتبه دیگر، نبوت است. این مقام مخصوص پیامبران است و واسطه‌ای میان عالم خلق (عبودیت) و عالم حق (ربوبیت) است و فیوضات خداوند (عالم حق) را به عالم خلق منتقل می‌کند. مثل آینه‌ای که شعاع آفتاب را منعکس می‌نماید.
  3. عالَم حق یا مرتبهٔ ربوبیت
    مرتبه حق نیز از عهدهٔ تصور بشر خارج است و همان خداوند متعال است. این عالم مقدس و منزه است و هیچ صعود و نزولی در آن نیست. تنها راه ارتباط آن با این جهان عالم امر یعنی عالم پیامبران است.[

وحدت اساس ادیان

وحدت اساس ادیان

بهائیان دین را اولین موهبت در عالم می‌دانند زیرا تعالیم الهی را بر جمیع تعالیم دیگر مقدم می‌دانند و آن را سبب ترقیات و عزت انسان می‌دانند. یکی از اعتقادات دین بهائی، وحدت اساس ادیان است بدین صورت که اساس ادیان الهی یکی است و همگی در اساس مشترک می‌باشند. چون اساس همه ادیان اعتقاد به خداوند یگانه و زندگی بعد از مرگ و توجه به اخلاق پسندیده و نیکو و کمالات عالیه انسانی می‌باشد پس اساس همه ادیان الهی یکی است و تفاوت بین ادیان فقط در احکام و فروعات است و دلیل آن نیز رشد و تکامل و بلوغ بشر در طول زمان است و در هر زمان بنا به رشد فکری و عقلی بشر که رشدی نامحدود است، تعالیم و احکام الهی نیز متفاوت خواهد شد.[۱۳]
اگرچه ادیان و فرهنگ‌های مختلف دیدگاهی متفاوت دارند بهائیان معتقدند که این اختلاف نظرها در عین حال مربوط به یک پدیده واحد است تفاوت میان این ادیان و فرهنگ‌ها به بافت و فرهنگی که پیام در آن منتشر شده نسبت داده شده‌است. بهائیان ادیان بزرگ (وحتی کوچک) جهان که توسط مظاهر ظهور الهی و در زمانها و مکان‌های شکل گرفته‌اند را از یک منبع می‌دانند. بر اساس تعالیم بهائی، هیچ دین یا آئین و مذهبی را نمی‌توان برتر از دیگری دانست اما ادیان جدیدتر به شرایط زمانی و روحی انسان‌های کنونی نزدیکتر هستند. بهائیان بقیه ادیان را ادیانی الهی می‌دانند. بهاءالله در بسیاری موارد اذعان داشته است که زیرسوال بردن اعتبار هر یک از پیامبران گذشته معادل تکذیب همه ادیان (و دین بهایی) و همچنین تکذیب خداوند است.

Tuesday

سهراب حسین زاده: جهان پس از مرگ

سهراب حسین زاده: جهان پس از مرگ: جهان پس از مرگ بهائیان به بقای روح اعتقاد داشته و هدف از زندگی را پرورش استعدادات روح می‌دانند. از نظر بهاییان، حیات اصلی حیات روح اس...

جهان پس از مرگ

جهان پس از مرگ

بهائیان به بقای روح اعتقاد داشته و هدف از زندگی را پرورش استعدادات روح می‌دانند. از نظر بهاییان، حیات اصلی حیات روح است و جسد تنها به عنوان واسطه و ابزاری برای ترقی روح است.[۱۰][۱۱] به اعتقاد بهائیان روح از جسم جداست و پس از مرگ، در عوالم روحانی به ترقی خود ادامه می‌دهد.[۱۰] بهائیان تعلق روح به جسم را همانند ارتباط نور با آئینه می‌دانند، نوری که در آینه مشهود است از خود آینه نیست بلکه انعکاس نوری است که از منبع دیگر ناشی می‌شود، به همین سبب وقتی آینه می‌شکند نور همچنان باقی و برقرار است

خدا

خدا

بهائیان به خدایی معتقدند که یگانه، جاوید و خالق همه چیز است. این خدا به طور مستقیم در دسترس نیست ولی از طریق وحی با پیامبران ارتباط برقرار می‌کند که در این دین، پیامبر تجلی خداوندی است. تجدید دین از اصول این آئین است[۶] و یکتایی خداوند از آموزه‌های بنیادین دین بهائی است. خداوند در دین بهائی، غیر قابل ادراک، غیر قابل دسترس، منبع تمام وحی، ابدی، عالِم کل، کل، همه‌جا حاضر و قدیر توصیف شده‌است. [۷][۸]
بهائیان معتقدند که درک مستقیم ذات خداوند غیرممکن است. اگر چه دسترسی مستقیم به خداوند امکان پذیر نیست، ولی بهائیان اعتقاد دارند که خداوند قصد و اراده خود را به اشکال مختلف معرفی می‌کند. او هر از گاهی چند با استفاده از فرستادگان خودش که در دین بهائی به آنها مظاهر ظهور الهی گفته می‌شود با بشر مکالمه می‌کند.این مظاهر ظهور قصد دارند ادیان را در جهان اشاعه داده و برپا کنند. درآموزه‌های بهایی گفته می‌شود که خداوند بسیار بزرگ‌تر از آن است که توسط انسان‌ها به طور کامل درک شود وحتی تصویری کامل از وی به دست آید.[

Friday

بهائيان و سازمان ملل متحد

بهائيان و سازمان ملل متحد


يکی از تعاليم آئين بهائی آن است که دين حقيقی بايد سبب ترويج اتّحاد و اتّفاق باشد و اتّحاد، مقدمۀ ضروری برای حصول صلح جهانی است. حضرت بهاءاللّه می فرمايند: «اصلاح عالم و راحت امم ظاهر نشود مگر به اتحاد و اتفاق» (بيانيۀ وعدۀ صلح جهانی)
ازجمله موازينی که جامعۀ بهائی برای حصول اتّحاد عالم پيشنهاد می کند آن است که مجمع کشورها تشکيل شود، يک زبان بين‌المللی به وجود آيد، اقتصاد جهانی تعديل و هم آهنگ گردد، يک نظام آموزش جهانی استقرار يابد، معيار واحدی برای حقوق تمام ملت ها معيّن گردد، يک نظام منسجم ارتباطات جهانی به کار افتد و يک نظام بين‌المللى برای پول، اوزان و مقادير معيّن شود.
چون بهائيان معتقدند که سازمان ملل متّحد کوشش بزرگی در راه اتّحاد جهان محسوب می شود، به هر نحو که بتوانند از آن حمايت می نمايند. 'جامعۀ جهانی بهائی' به عنوان عضو مشاور در شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متّحد (Ecosoc) و در سازمان صندوق کودکان ملل متّحد (Unicef) عضويّت دارد – دفاتر جامعۀ جهانی بهائی در نيويورک و در ژنو تأسيس گشته است و بهائيان بسياری از نقاط جهان مرتّباً در کنفرانس ها، کنگره ‌ها و سمينارهای مربوط به حيات اجتماعی و اقتصادی کرۀ زمين شرکت می کنند.
چون بهائيان، هم کيشان خويش را در بعضی کشورها در دست ظلم و آزار مذهبی گرفتار ديده اند، امعان نظر بيشتری به تعاليم حضرت بهاءاللّه دربارۀ حقوق بشر يافته اند. از اين جهت جامعۀ جهانی بهائی در مشاورات سازمان ملل متّحد دربارۀ حقوق اقلّيّت ها، مقام زن، پيشگيری از جنايت، جلوگيری ازمصرف موادّ مخدّر، رفاه کودک و خانواده و تلاش برای خلع سلاح، فعالانه مشارکت می كند.

توسعۀ اجتماعى و اقتصادى

توسعۀ اجتماعى و اقتصادى


از منظر توسعۀ اجتماعی و اقتصادی، ممتازترين ويژگی جامعۀ بهائی، نظام مشورتی آن است. حضرت بهاءاللّه برای تصميم گيری، طرحی را بر اساس توافق گروهی ابداع فرموده اند و خطا نيست اگر بگویيم هر فرد بهائی به نحوی در اين مكتب مشورت آموخته می شود. توفيقات اجتماعی و اقتصادی حاصل از نظم حضرت بهاءالله اوّل بار در ايران رخ داد، بهائيان ايران در اوایل قرن بيستم، خدمات اجتماعی بسياری انجام دادند، از قبيل تأسيس مدارس و درمانگاه ها و همچنين بنيان گذاری اولين مدرسۀ دخترانه.
امروز برنامه های توسعه، به ويژه در آسيا، آمريکای لاتين و آفريقا بسيار متعدّد است و شامل مدارس، درمانگاه ها، کلاس های بهداشت، برنامه های کشاورزی، جنگل بانی، ترک اعتياد الکلی و خوابگاه های کودکان می باشد و راديوهای بهائی با اهداف خدمات اجتماعی، هم از لحاظ عملی به برنامه های مذکور کمک می کنند و هم فرهنگ بوميان را محترم داشته، ترويج می نمايند. محافل روحانی محلی، برنامه های توسعۀ رفاه را پيشنهاد كرده و عموم افراد جامعۀ بهائی، طرح پيشنهادی را در هر محل به اجرا در می آورند؛ اين شراكت عمومی و خودجوش، سِرَ پايداری و موفقيت چنين طرح و برنامه ها می باشد.

جامعۀ جهانى بهائی

جامعۀ جهانى بهائی


پيروان آيين بهائی برخاسته از بيش از دوهزار و صد قبيله، در صد و هشتاد و نه كشور و چهل و شش سرزمين تابع، از نژادها، عقايد و فرهنگ های گوناگون هستند. امروز شمار بهائيان عالم به پنج ميليون نفر می رسد و برای آن كه عموم مردم بتوانند از آثار حضرت بهاءالله بهره مند شوند، آثار ايشان به هشتصد زبان مختلف ترجمه شده است.
در دیانت بهائی، فرد روحانی، به عنوان مقتدا وجود ندارد، چرا که بشر به دوران بلوغ رسيده است و هر کس، خود، می تواند در ظهورات الهی غور کند و از راه دعا و مراقبه و مشورت با ديگران در شئون مختلف حيات تصميم بگيرد.
در زندگانی اجتماعی جامعه نيز همین روش کاربرد دارد. شوراهای انتخابی به نام محافل روحانی به تمشیت امور جامعه در سطح محلّی و ملّی می پردازند. همۀ افراد بالغ بهائی می توانند در انتخابات به صورت مساوی شرکت کنند. انتخابات بهائی به واسطۀ آراء مخفی انجام می شود و اکثريّت آراء، اعضای محافل را معيّن می کند.
امور مالی جامعۀ بهائی، تنها از طریق اعانات داوطلبانۀ بهائيان که با اراده و ميل خود به صندوق محافل می پردازند اداره می شود. تبرّع و دادن اعانه به عنوان یک حق روحانی برای بهائیان به شمار می رود و دیانت بهائی، اعانات را فقط از جامعۀ بهائی می پذیرد.

مرکز جهانى بهائى

مرکز جهانى بهائى


جریانات تاریخی دین بهائی را نیز همانند دیگر ادیان چون یهود، مسیح و اسلام با اراضی مقدسه مرتبط ساخته است. جامعۀ بهائی از منازل و اماكنی كه حضرت بهاءالله و حضرت عبدالبهاء در حین تبعیدشان در آنها مدتی ساكن و یا مسجون بودند در نهایت احترام و عشق مراقبت می كنند و در حفظ ساختار اولیۀ آن می كوشند.
هر ساله هزاران نفر از بهائیان از سراسر عالم به حیفا و عکا می آیند و این توفیق را دارند تا در كنار خواهران و برادران روحانی خویش، از رنگ ها و نژادهای مختلف به زیارت این اماكن متبركه نائل شوند. هر پنج سال یک بار نیز نمایندگان منتخب از جوامع ملی بهائی در حیفا گرد هم می آیند تا اعضای بیت العدل اعظم الهی، اداره كنندۀ امور بین المللی جامعۀ بهائی را انتخاب نمایند.
کاركنان بیت العدل اعظم بهائیانی هستند كه داوطلبانه از کشورهای مختلف برای خدمت به حیفا و عکّا می آیند و در مدّت زمان های متفاوتی مشغول به خدمت می شوند.

بيت العدل اعظم

بيت العدل اعظم


بيت العدل اعظم در سال ١٩٦٣ تشكيل شد كه به فرمودۀ حضرت بهاءالله دارای قوای تشريع می باشد. اين هيئت مرکّب از نه نفر است که هر پنج سال يک بار از طرف جميع اعضای محافل ملّى بهائيان جهان انتخاب می شوند.
بيت العدل اعظم به تمشيت امور روحانى و ادارى جامعۀ جهانی بهائى می پردازد و مأمور حفظ اماکن متبرك و كليۀ املاک در اراضى مقدّسه می باشد. بيت العدل اعظم به امر حضرت بهاءالله، مختار است به مقتضای زمان در موارد غير منصوص، قوانينى را تشريع نمايد و جامعۀ بهائى را در جهانى که پيوسته در تغيير است رهبرى و راهنمايى کند.

ولايت امر

ولايت امر


حضرت عبدالبهاء در وصيّت ‌نامۀ خويش موسوم به الواح وصايا، نوۀ ارشد خود، شوقى ربّانى را ولى امر و مبيّن تعاليم بهائى تعيين فرمودند. ايشان در دوران سى و شش سالۀ ولایت، بسيارى از آثار حضرت بهاءالله و حضرت عبدالبهاء را به انگليسى ترجمه كرده تشريح نمودند، مؤسسات محلّى و ملّى بهائى را بنيان نهاده تشويق فرمودند و با طرح و برنامه های منظم و مستمر، تعاليم حضرت بهاءالله را در نقاط مختلف عالم، منتشر فرمودند. ايشان در سال ۱۹۵۷ عالم خاک را وداع گفتند.
تکمیل بناى آرامگاه حضرت ربّ اعلى، ساختمان آرشيو بين‌المللى بهائى و همچنين طراحى، تنظيم و ترتيب باغ هاى زيباى قصر بهجى و دامنۀ کوه کرمل از نمونه اقدامات خلّاق و بی نظير آن حضرت بوده كه ‌يادگار جاودانۀ ايشان محسوب است.

Wednesday

حضرت عبدالبهاء


نام فرزند ارشد حضرت بهاءالله عبّاس است که از زمان کودکى در مصائب و تبعيدهاى پدر بزرگوارشان شريک و سهيم بودند. ايشان از ميان تمام القاب، لقب «عبدالبهاء» را براى خود اختيار فرمودند.
به وصيت حضرت بهاءالله، حضرت عبدالبهاء مبيّن آثار و تعاليم جامعۀ بهائی می باشند و مثل اعلاى حيات بهائى محسوب می شوند.
اوّلين گروه زائرين غربى در سال ۱۸۹۱ در شهر عکّا به زيارت اين زندانی نائل گشتند. حضرت عبدالبهاء در سال ۱۹۰۸ از بند عثمانيان آزاد شدند. در سال های ۱۹۱۱ تا ۱۹۱۳ به اروپا و امريکا مسافرت فرمودند و پيام حضرت بهاءالله را دربارۀ اتّحاد و عدالت اجتماعى در مجامع، کليساها – اتّحاديه هاى کارگرى – دانشگاه ها و مصاحبه با خبرنگاران و ملاقات با مقامات دولتى و بسيارى ديگر از جمعيّت هاى عمومى به گوش همه رساندند. حضرت عبدالبهاء دیانت بهائى را بر پايه هاى مستحکم استوار فرمودند و سبب انتشارش به شرق و غرب شدند.
ايشان در سال ۱۹۲۱ چشم از عالم فرو بستند. هيكل مطهرشان در حجره اى در شمال مقام اعلى استقرار يافت که حال زيارتگاه بهائيان است.

حضرت بهاءالله


حضرت بهاءالله در سال ۱۸۱۷ در خانـواده‌اى از نجـباء و اشـراف ایران تـولّـد یافت. خاندان ایشان بسیار ثروتمند و صاحب ضیاع و عقار بودند و نسب ایشان به پادشاهان ساسانی می رسد. حضرت بـهاءالله از قبول مقام در دربار آن زمان سر باز زد و از همۀ ثروت و مزایای آن چشم پوشید، در عوض مشهور به سخاوت و مهربانى شد و محبوب هموطنانش گشت.
زمانی که حضرت بهاءالله حمایت خویش را از آئین حضرت باب اعلان فرمود طولى نکشید که تمام مناصب و امتیازاتش را از دست داد و در طوفانـى که پـس از اعدام حضـرت باب در ایران برخاست از همۀ ثروت و مواهب دنیوی شان محروم شد و خود نیز گرفتار زندان، و دچار شکنجه و آزار گردید. سپس چند بار او را تبعید نمودند. اوّلین تبعید ایشان به بغداد بود که در آنجا در سال ۱۸۶۳، حضرت بـهاءالله خود را موعود حضرت باب اعلان فرمودند. سپس ایشان را به استانبول و از آن جا به ادرنه و باﻻخره به عکّا تبعید نمودند. عکّا در اراضی مقدّسه بود و حضرت بـهاءالله به عنوان یک زندانى در سال ۱۸۶۸ وارد آن شهر گردید.
حضرت بهاءالله، ابتدا از ادرنه و سپس از عكا، نامه‌هاى متعدّدى خطاب به ملوک و سلاطین زمان خویش صادر فرمود. این الواح در تاریخ ادیان بی نظیر و از اسناد بسیار مهمّ و پرعظمتى است که در آنها، حضرت بـهاءالله اعـلان فرمود که زمان آن فرارسیده که اهل عالم به سراپردۀ وحدت و یگانگی درآیند و این که تمدّنى جهانى در شرف تکوین است.
به شاهان، امپراطورها و رؤساى جمهور در قرن نوزدهم نصیحت کردند که از اختلافات خویش دست بردارند و تسلیحات خویش را به حدّ اقل رسانند و در عوض کوشش و امکانات خویش را صرف ایجاد صلح عمومى نمایند.
درگذشت حضرت بهاءالله در بهـجى در شمال عکّا واقع شد و مرقد ایشان در همان جا استقرار یافت. تعالیمش کم کم از مرزهای خاورمیانه گذشت و در نقاط دیگر جهان منتشر شد. روضۀ مبـارکه‌اش امروز قبلۀ جامعۀ جهانى بهائى است.

حضرت باب


در ۲۳ ماه مه ۱۸۴۴ در ايران، شهر شيراز، جوانی ملقّب به باب، قرب ظهور آن موعود الهی که اقوام و ملل جهان در انتظارش بودند را اعلان نمود. كلمۀ باب به معنی «در» است و مقصود از آن لقب اين بود که اگر چه حضرت باب خود مظهر مستقلّ الهی است ولی دروازه ای است به سوی معرفت خداوند تا قلوب از تعلقات دنيوی پاک شوند و بتوانند موعود الهی را بشناسند.
حضرت باب پس از اين بشارت به ظهور، گرفتار آزار و اذيت از جانب روحانيون مقتدر اسلامی گرديدند؛ دستگير، مضروب و زندانی شدند و بالاخره در کمتر از شش سال، در ۹ ژوئیه ۱۸۵۰ در ميدان عمومی شهر تبريز تيرباران شدند. همچنین حدود ۲۰ هزار نفر از پيروان شان در سراسر ايران كشته و قتل عام شدند. امروزه محل استقرار جسد مطهر حضرت باب در مقبره ای با شكوه در کوه کرمل مشرف بر خليج حيفا و میان باغ های زيباست.

راهى براى زندگى


حضرت بهاءاللّه به ما چنین تعلیم داده اند که انسان همانند معدنی است دارای گوهرهای گران بها، انسان، خود، گاه از این گنج شایگان درون خویشتن بی خبر است. مقصد از زندگی بشر آن است که استعدادهای نهفته اش را پرورش دهد تا هم خود از آن بهره مند گردد و هم در خدمت عالم انسانی به کارش برد. حضرت بهاءاللّه فرموده اند که زندگی در این جهان مانند زندگی جنین در رحم مادر است، اعضای بدن انسان در عالم رحم رشد می کند امّا هرچند آن اعضا در دوران جنینی كار آمد نیست ولی رشد و نموّش لازمۀ دوران پس از تولد است تا با نقص متولد نشود. بدین گونه، نیروهای اخلاقی و عقلی و روحانی که فرد با هدایت خداوند در عالم ماده پرورش می دهد، اعضاء و جوارح معنوی ماست كه پیشرفت و ترقی روح در عوالم پس از مرگ را موجب می شود. بنابراین روش زندگی باید منجر به رشد و نموّ معنوی شود. به فرمودۀ حضرت بهاءالله ، نماز و مناجات روزانه روح را از قیود این جهان محدود ، آزاد می سازد و درهای جدیدی را به روی ما می گشاید. همکاری در برنامه های مفید با مردمی از اقشار مختلف، تعصّبات دیرینه را نابود می سازد. الکل و موادّ مخدّر که عقل را زائل می نمایند جز به تجویز پزشك حاذق، حرام است؛ غیبت و افترا که اعتماد بین مردمان را سست می کند و روح اتّحاد و كمال انسانی را از میان می برد حرام است و باید از آن احتراز نمود. حضرت بهاءالله در آثارشان برای خانواده، به عنوان بنیان جامعۀ بشری، اهمیت بسیاری قائل شده اند. تقدّس ازدواج، به رسمیت شناختن برابری زن و شوهر و بهره مندی از مشورت را به طور خاص مورد تأکید قرار داده اند.

اصول و تعاليم


یكی از تعالیم حضرت بهاءالله وحدانیت پروردگار است، خداوند یکی است و ارادۀ خویش را به واسطۀ پیامبران به اقتضای زمان بر نوع انسان ظاهر می سازد. پیامبران در طول تاریخ، نیروى حقیقی در تمدّن بشرى بوده اند. ایشان واسطۀ بین حق و خلق هستند و از یک منشأ براى تربیت و ترقى نوع بشر آمده اند، ولی مردمان جهان، ادیان را به کلى از یکدیگر جدا می دانند. در نظر بهائیان مقصد جمیع فرستادگان خداوند یکى است و آن رساندن بشر به هدف غایی خلقت و كمال روحانى و معنوى او است. حال زمانی است که انسان به مرحلۀ بلوغ وارد گشته و وحدت خاندان بشری و بنای جامعۀ جهانی و صلح عمومی امکان پذیر شده است

ایین بهایی

دیانت بهائی جوان ترين دين از اديان مستقلّ جهان است. استمرار اديان از اصول اين آئين است زيرا در هر زمان، مقتضيّات جامعۀ بشری تغيير می كند و آئينی جديد مطابق با مقتضيات و نيازهای جهان و جهانيان ظاهر می گردد. بهائيان معتقدند حضرت بهاءالله، بنيانگذار دیانت بهائی (۱۸۱۷- ۱۸۹۲) جديدترين فرستادۀ الهی در سلسله پيامبران الهی مانند حضرت ابراهيم، موسی و بودا و زردشت و مسيح و بالاخره حضرت محمّد هستند

محور تعاليم بهائی وحدت عالم انسانی است يعنی وقت آن آمده که بشر از هر قوم و نژادی به يگانگی رسند و همه در ظلّ يک جامعۀ جهانی درآيند. حضرت بهاءالله فرموده اند که خداوند بيمانند نيروهایی را در جهان به کار گماشته تا آنچه را که بر حسب سنّت های پيشين سبب طبقه بندی کردن انسان ها بر اساس اختلاف قومی، طبقاتی، دینی و ملّی شده از ميان بردارد. مهم ترين چالش پیش روی بشرپذیرفتن اصل یگانگی و تلاش در راه اتّحاد و اتّفاق اهل عالم است.

يکى از اهداف آئين بهائی کمک به امکان پذیر شدن این وضعیت است. یک جامعۀ جهانی مرکب از پنج میلیون بهائی از اکثر ملل و نژادها و فرهنگ های کرۀ زمین در تلاشند تا تعالیم حضرت بهاءالله را عملی سازند. تجربه ای که بهائيان در اين راه کسب کرده اند سبب تشويق کسانی است که همین راه را می پويند و نوع انسان را اعضای يک خاندان و کرۀ زمين را يک وطن می دانند.

Tuesday

اخبار نقض حقوق شهروندان بهایی ایران

بنا به اطلاع واصله ، شهرام فلاح شهروند بهایی ساکن کرمان در روز شنبه 11 بهمن ماه جهت گذراندن سه سال حبس تعزیری خویش را به زندان کرمان معرفی کرد. این شهروند بهایی اولین فرد از بیست شهروند بهایی هستند که چندی قبل از سوی دادگاه انقلاب یزد به محکومیتهای مختلف محکوم شدند.
 

دعای انت الکافی به زبان عربی

.........دین باید سبب الفت و محبت گردد.............

((حضرت موجود میفرماید اي پسران انسان، دین الله ومذهب الله از براى حفظ واتحاد واتفاق ومحبت والفت عالم است، اورا سبب وعلّت نفاق واختلاف وضغینه وبغضا منمائید، اینست راه مستقیم واس محكم متین، آنچه بر این اساس گذاشته شود حوادث دنیا او را حركت ندهد وطول زمان او را از هم نریزاند.))
(منتخباتي از آثار حضرت بهاء الله ص ١٤٠ )

مناجات دعای دل - سایت آئین بهائی

Monday

CHILDREN CLASSES-Images from 5 Continents

Monajat ♪♡ ♪ Piano ♡ ♪بهائی ♡ ♪ Bahai ♪ ♪ Prayer ♪ Ey Janfeshane Yare

Baha'is of India - The Changing Image of Society on the Platform of Equa...

................رزیتا واثقی آزاد شد...............

خبر آزادی رزیتا واثقی شادی و مسرت را برای همگان به همراه داشت. برای او آرزوی خوبیها و بهترینها را داریم.
سایت آیین بهایی
امروز (چهارشنبه) رزیتا واثقی پس از پایان دوران 5 سالۀ زندان (به اتهام تبلیغ آئین بهائی) آزاد شد.
وی در اسفند ماه سال ۸۸ توسط اداره اطلاعات مشهد بازداشت شد و به مدت ۱۹۲ روز به صورت انفرادی در بازداشتگاه اطلاعات محبوس بود و بلافاصله با تشکیل پرونده مجدد به زندان مرکزی مشهد منتقل گردید. رزیتا واثقی که در پرونده پیشین خود مربوط به سال ۸۴ محکوم به ۵ سال زندان شده بود در پرونده دوّم هم در دادگاه بدوی مجدداً به ۵ سال زندان محکوم گردید که با تقاضای تجمیع دو حکم، حکم دوم در حکم اول ادغام گردید.

دوستان عزیز و گرامی

دوستان عزیز و گرامی
سالیان سال است که معاندین امر بهایی به روشهایی نخ نما شده به مقابله با امر بهایی میپردازند. از واژه معاندین بجای مخالفین استفاده کردم چه آنکه این دو تفاوتی عمیق دارند. روش ایشان شبه افکنی است آنهم آن دسته از شبهاتی که با هنجارهای فرهنگی و سنتی ما ایرانیان در تضاد شدید قرار دارند. لیست این شبهات هم سالهاست که معلوم و مشخص است . تو گویی که هر یک از این دوستان از روی نت واحدی مینوازند. برای مثال دسته ای از این سوالات به این شرح است: چرا با وجود تساوی رجال و نساء، زنان در بیت العدل عضویت ندارند؟ چرا مهریه زن روستایی با مهریه زن شهری متفاوت است؟ چرا با وجودیکه حضرت بهاالله در اشراقات اعلام مظهریت ظهور نموده اند، حضرت عبدالبها در کتاب مفاوضات صفحه ... در ذیل معرفی حضرت بهاالله و حضرت اعلی فرموده اند "انبیاء الهی"؟ چرا در امر بهایی ازدواج با محارم آزاد است؟ توبه نامه حضرت باب. و یا چند مطلب بی معنی و پوچ دیگر.
موضوعاتی که عنوان گردید قریب به دهها سال موضوع جدلهای کلامی ایشان با افراد احبا بوده است و افراد احبا با این انجمن سر این موضوعات جدلهای طولانی داشته اند.
این دوستان از طرح این موضوعات و ادامه دادن آن چند هدف بسیار زیرکانه و متاسفانه غیر اخلاقی را دنبال میکنند. اول آنکه با طرح شبهات و دروغهایی همچون ازدواج با محارم آنهم در جامعه ای که نسبت به این موضوع حساسیت بالایی دارد، ذهن افراد را آلوده مینمایند. حال هرچه بگویی این امر دروغ است، باز نقطه سر خط که چرا ازدواج با محارم آزاد است. دوم آنکه با این روش انرژی افراد و احباء در معرفی و انتشار امر حضرت بهاالله مستهلک شده و در جهتی منفی و پوچ به هرز رود. سوم آنکه در این روش احبا در زمین ایشان باید با روشی انفعالی فقط به رفع شبهات بپردازند و در لاک خود قرار گیرند.
حال این سوال مطرح است که آیا تمامی سوالات و مسائل بشر امروزی در این چند شبه ای ایست که ایشان مطرح میکنند؟ چرا هیچ وقت ایشان به طرح مسائل اساسی و ریشه ای که بشر امروزی با آن دست به گریبان است نمیپردازند؟ برای مثال چرا به طرح موضوع دموکراسی از منظر اسلام و مقایسه آن با امر بهایی نمیپردازند؟ چرا فلسفه سیاسی اسلام را به بحث نمیگذارند؟ دیدگاه اسلام در مورد اقتصاد چیست و نمودها و کاربردهای تطبیقی آن کدام است؟ آیا آنچه تحت عنوان اقتصاد اسلامی مطرح میشود درمان درد جهان امروزی است؟ مفهوم عدالت در جهان مدرن چیست؟ رابطه عدالت با آزادی و یا تقدم و تاخر هر یک بر دیگری کدام است؟ موضوع زنان در جامعه مدرن از منظر اسلام چگونه توجیه میگردد؟ حقوق بشر از منظر اسلام چیست؟ حکم جهاد در دنیای مدرن و با وجود سلاحهای مدرن و کشنده امروزی چه جایگاهی دارد؟ دیدگاه در موضوع وحدت در کثرت و یا پلورالیسم چیست؟ عاشروا مع الادیان کلها بالروح و الریحان صحیح است و یا کافر دانستن هر آنکه همکیش وهم دین ما نیست؟ و هزاران سوال اساسی که امروز در برابر چهره بشر امروزی قرار دارد. چرا این موضوعات به بحث گذاشته نمیشود؟ چرا سر این موضوعات حساسیت به خرج نمیدهیم؟
آنچه حضرت بهاالله به بشر امروزی ارائه داده اند تعریف جدیدی از انسان است. ایشان میفرمایند:" الیوم انسان کسی است که به خدمت من علی الارض قیام نماید." دوستان عزیز، آنچه در این دور اعظم تغییر یافته این تعریف از "انسان" است. در دیانت حضرت رسول اکرم(ص) و بنا به اقتضای زمان، تعریف انسان همانا بر عنصر آگاهی قرار داشت. لیکن امروز حضرت بهاالله این را برای انسان کافی ندانسته و وجه دیگری از انسانیت را تعریف مینمایند. این همانا تغییر در پارادایم است. تغییر در پارادایم( چارچوبه) اساس کار ادیان الهی است. ادیان الهی برای تغییر در این چارچوبه ها از جانب خداوند به بشریت عرضه شده اند. وقتی در این دور اعظم بخواهیم با این چارچوبه به تعریف پدیده های اجتماعی و انسانی همچو اقتصاد، سیاست، اخلاق و ... بپردازیم، واضحا" خروجی های متفاوتی خواهیم داشت . در این پارادایم اقتصاد مبتنی بر همکاری و تعاون خواهد بود در حالیکه در پاردایم های گذشته از جمله پاردایم تضاد و تقابل، اقتصاد به معنی رقابت است. القصه... بحث پیرامون چنین مسائل ریشه ای و اساسی، محور و مدار این امر مبین است و الا پرداختن به اینکه حضرت نوح آیا واقعا" 950 سال مردم را موعظه کرد و یا نکرد بیراهه ای بیش نیست. و اما عاقلان باید که به این بیراهه نشوند.
بنابراین بهتر است بجای اسیر شدن در این دام که جز پوچی و بیهودگی ثمری ندارد، در برابر ایشان فقط سکوت اختیار کنیم. هدف این دوستان عصبانی کردن است و بس. چه اگر در یک گفتگو، هدف روشنگری و تنویر افکار باشد، طرفین استدلال خود را بر دایره ریخته و هر کس در خلوت خود به تفکر و تدبر آنهم بدون حب و بغض میپردازد. آنچه از این تفکر حاصل شود عین خیر است. حال بر این اساس آیا واقعا" هدف ایشان روشنگری است؟
البته ما به وضوح و قویا" طرفدار فضایی آزاد در جهت بحث و تبادل نظر و نقد و اساسا" آزاد اندیشی هستیم. از طرفی بر این باوریم که آنچه بهاییان میگویند نیز وحی مطلق و غیر قابل نقد نیست. ما معتقدیم که در فضای همکاری باید به ساختن تدریجی جهانی بهتر بپردازیم. همه سلایق و عقاید و روشها در این مسیر محترم هستند. همه ملل باید به کمک هم این مسیر را طی کنند و بهاییان تافته جدا بافته ای نیستند. چه بسیار نکات و زوایایی که ما از دیگران می آموزیم. اساسا" این روش آیین بهایی است. وحدت در کثرت. لیکن از جهاتی مولفه های اصلی این آزاد اندیشی هم روشن است و هر عنادی را نمیتوان آزاد اندیشی نامید.
بنابراین به نظر میرسد دوستان عزیز بجای تضییع وقت شریف خود در چنین گفتگوهایی، به معرفی امر بهایی در پهنه گیتی بپردازند و باقی بقای عزیزان.
از دوستان غیر بهایی هم به واسطه طرح موضوع و یا احیانا" تکدر خاطر ایشان پوزش فراوان میخواهیم.
به امید جهانی مملو از صلح و مودت

............موسس دانشگاه علمی آزاد درگذشت...........

پرویندخت متحده از موسسین دانشگاه علمی آزاد در سن هفتاد و هشت سالگی به ملکوت اعلی صعود نمود.
خانم دکتر متحده در سن شانزده سالگی تحصیلات دوره متوسطه خود را به پایان رسانده و سپس به جهت ادامه تحصیل عازم کشور اتریش میگردند و از یکی از معتبرترین دانشگاههای این کشور در رشته پزشکی و با تخصص مغز استخوان فارغ التحصیل میشوند. بعد از این به دعوت دولت وقت ایران به وطن بازگشته و در دانشگاه تهران به تدریس میپردازند و در همان ایام بخش مغز استخوان بیمارستان امام خمینی(پهلوی سابق) را تاسیس مینمایند. پس از انقلاب اسلامی سال 57 و متعاقب آن انقلاب فرهنگی و علیرغم استعداد و قابلیت فراوان، از تدریس در دانشگاه محروم میگردند.
پس از اخراج از دانشگاه و همچنین ابطال پروانه طبابت این بانوی فرهیخته، مشارالیها در نهایت وارستگی و خلوص به کمک بیماران نیازمند میپردازند لیکن به عوض یک عمر خدمت خالصانه، متاسفانه تمامی اموال ایشان توسط حکومت مصادره میگردد.
پس از محرومیت جوانان بهایی از تحصیل در مقاطع عالیه دانشگاهی، بیت العدل اعظم الهی به ایشان و گروهی از اساتید دانشگاهی ماموریت تاسیس دانشگاه علمی بهایی را داده و با وجود سختی ها و کاستی های فراوان، سنگ بنای این مشروع عظیم به همت متعالی این گروه گذاشته میشود.
امروز دانشگاه علمی آزاد که عنقریت سی امین سال تاسیس خود را بزرگ خواهد داشت به عنوان رکن و نماد استقامت جامعه ی بهایی ایران تلقی میگردد. این موفقیت بزرگ مرهون زحمات و دلاوریهای پرویندختهای آزاده ای است که در راه تغییر و اصلاح جامعه پیرامون خود هرگز از پا ننشستند.
سایت آیین بهایی صعود این بانوی فرهیخته را به خانواده وی، کلیه هموطنان، جامعه علمی کشور و همه فرهیختگان این مرز و بوم تسلیت گفته و از درگاه ایزد منان علو درجات مشارالیها را مسئلت دارد.
سایت آیین بهایی