Thursday

مناجات برای اطفال

مناجات برای اطفال ٤

April.



25 April 2016

HAIFA — Joy Stevenson, former Counsellor member of the International Teaching Centre, passed away today in Queanbeyan, Australia. She was 97 years old.

The Universal House of Justice sent the following message to all National Spiritual Assemblies on 25 April.

*  *  *

We were greatly saddened to learn of the passing of Joy Stevenson, distinguished maidservant of Baha'u'llah, whose dedicated endeavours for the Cause of God spanning several decades were crowned by her serving for ten years as a Counsellor member of the International Teaching Centre. Before taking on responsibilities connected with the worldwide promulgation and protection of the Faith, she made a distinctive contribution to the advancement of Baha'i communities in Australasia as a Counsellor and an Auxiliary Board member and as a member of the National Spiritual Assembly of Australia. To her gift of exceptional spiritual perception she added a remarkable ability to nurture the capacity of others, most especially of the youth. She will also long be remembered for her kindly and loving nature, as well as for her earnest enthusiasm in teaching.

To her children and other members of her family we extend our heartfelt condolences. At the Sacred Threshold we will supplicate Baha'u'llah for the progress of her radiant soul throughout the worlds of God. We ask, too, that commemorative gatherings be convened in her honour in all Houses of Worship and in Baha'i communities everywhere.

The Universal House of Justice


What Bahá’ís Believe

What Bahá’ís Believe

Bahá’u’lláh and His Covenant



“These holy Manifestations have been as the coming of springtime in the world…For each spring is the time of a new creation…”— ‘Abdu’l-Bahá

The Bahá’í Faith began with the mission entrusted by God to two Divine Messengers—the Báb and Bahá’u’lláh. Today, the distinctive unity of the Faith They founded stems from explicit instructions given by Bahá’u’lláh that have assured the continuity of guidance following His passing. This line of succession, referred to as the Covenant, went from Bahá’u’lláh to His Son ‘Abdu’l-Bahá, and then from ‘Abdu’l-Bahá to His grandson, Shoghi Effendi, and the Universal House of Justice, ordained by Bahá’u’lláh. A Bahá’í accepts the divine authority of the Báb and Bahá’u’lláh and of these appointed successors.


Wednesday

Dastam Begir 'Abdu'l-Bahá - www.BahaiGlory.com

موج جدید دستگیریِ‌ بهائیان در ایران

موج جدید دستگیریِ‌ بهائیان در ایران

۲۸ آبان ۱۳۹۴ (۱۹ نوامبر ۲۰۱۵)
جامعۀ بهائی در ایران با موج دیگری از دستگیری‌ها و تعطیل محلّ‌ کسب و کار مواجه شده است.
در یک حملۀ هماهنگ توسّط مقامات ایرانی در روز یکشنبه ٢٤ آبان (۱۵ نوامبر)، منازل بیست تن از بهائیان در سه شهرستان مورد حمله و تفتیش قرار گرفت و این افراد بازداشت شدند.
دستگیری ها در شهرستانهای طهران ، اصفهان و مشهد صورت گرفته و دستگیر شدگان عبارتند از:
۶ نفر در طهران: آقای صهبا فرنوش، خانم نگار باقری، خانم نوا منجذب، آقای یاور حقیقت، آقای نوید اقدسی، خانم هلیا مشتاق.
۹ نفر در اصفهان: آقای کیوان نیک‌آئین، خانم پروین نیک‌آئین، خانم یگانه آگاهی، آقای متین جانمیان، آقای ارشیا روحانی، خانم زرین آقابابائی، آقای ادیب جانمیان، آقای سحاب روحانی، آقای وحید کرمی
۵ نفر در مشهد: خانم ساناز اسحاقی، خانم نیکا پاکزادان، خانم فرزانه دانشگری، خانم نغمه ذبیحیان، خانم نکیسا حاجی پور
مضافاً، ۲۸ مغازه توسّط مقامات مسئول در شهرستان‌های مازندران و کرمان بسته شده‌اند. قابل توجّه است که بستن این مغازه‌ها، یک روز بعد از این که جامعۀ بهائی یکی از مهم‌ترین تعطیلات خود را برگزار کرد اتّفاق افتاد. تعطیلاتِ میلاد حضرت باب و حضرت بهاءالله در دو روز متوالی است که بهائیان از اشتغال به کسب و کار اجتناب می‌ورزند. این تعطیلی برای مغازه‌داران بدین معنی است که محلّ کسب خود را تعطیل نمایند، اقدامی که عواقب قانونی به دنبال داشته و مسئولین، همواره از گشودن کسبۀ آنان جلوگیری نموده‌اند. برخی از مغازه‌هایی که در سال ١٣٩٣ (۲۰۱۴) بعد از تعطیلی دو روزۀ میلاد بسته شده بودند هنوز اجازۀ باز کردن نیافته‌اند.
جزئیّات بیشتر به اطّلاع شما خواهد رسید.
(یادداشت ویراستار: روز ۳ آذر ۱۳۹۴، پنج اسم دیگر به لیست بهائیانی که ٢٤ آبان دستگیر شده بودند اضافه شد: ۴ نفر در اصفهان و ۱ نفر در مشهد. هم‌چنین در پاراگراف چهارم، تعداد مغازه‌هائی که بسته شده‌اند تغییر یافت تا اطّلاعات صحیح را منتقل کند.)

رأی سازمان ملل: کانون توجه به نقض مداوم حقوق بشر در ایران

۲۷ آذر ۱۳۹۴ (۱۸ دسامبر ۲۰۱۵)
سازمان ملل متّحد– ماه گذشته مأمورین دولت ایران ۲۰ شهروند بهائی را دستگیر کردند، و در یک سلسله اقدامات هماهنگ شده از قبل، مغازه‌های متعلّق به حدود ۲۸ کسبۀ بهائی را بستند. امروز سازمان ملل "نگرانی شدید" خود را در بارۀ این نوع تبعیضات دینی در ایران، در کنار نقض‌های دیگر و مداوم حقوق بشر، ابراز کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متّحد، با ۸۱ رأی مثبت و ۳۷ رأی منفی و ۶۷ رأی ممتنع، قطع‌نامه‌ای در مورد اوضاع کلّی حقوق بشر در ایران صادر نمود و در آن، نه تنها از تضییقات دینی بلکه از اعدام‌های مکرّر، عدم رعایت موازین قانونی، محدودیّت در آزادی بیان، و ادامۀ تبعیض علیه زنان و اقلّیّت‌های نژادی دولت نیز ابراز نگرانی کرد.
خانم بانی دوگال، نمایندۀ ارشد جامعۀ جهانی بهائی در سازمان ملل گفت: "کاملاً محسوس است که جامعۀ بین‌المللی، علی‌رغم وعده‌های لفظیِ دولت برای بهبود اوضاع، هنوز از ادامۀ نقض وسیع و گستردۀ حقوق شهروندان در ایران آگاه و نگران می‌باشد. "
خانم دوگال گفت: "بدون شک، خطّ مشی سازمان‌یافته و گستردۀ دولت ایران در سرکوب ایرانیان بهائی تغییر نکرده، به طوری که ماه گذشته هنگامی که مجمع عمومی همین قطع‌نامه علیه ایران را مورد ملاحظه قرار می‌داد، مسئولین دولت، ۲۰ بهائی را در سه شهر دست‌گیر کردند و هم‌زمان حدّاقل ۲۸ مغازۀ بهائی را در شش شهر بستند. این اعمال نشان‌گر برنامه‌‌ریزی وسیع با مدیّریت مرکزیِ بهائی- ستیزه‌گری است."
در این قطع‌نامه، مضاف بر موارد دیگر، "نگرانی شدید" دربارۀ "موانع و محدودیّت‌های پی‌در پی و شدیدی در حقّ آزادی اندیشه، وجدان، دین و باور ابراز شده است. این قطع‌نامه هم‌چنین از دولت می‌خواهد که هفت رهبر زندانی بهائی را آزاد نموده و "هرگونه تبعیض را، از جمله بستن مغازه‌ها و هر گونه نقض حقوق بشر علیه اشخاصی که پیرو اقلّیت‌های مذهبی رسمی و غیر رسمی هستند، چه در نظام قانونی و چه در عمل، از میان بردارد.
این قطع‌نامه توسّط کانادا و با حمایت ۴۴ کشور دیگر ارائه شد. صدور قطع‌نامه بعد از گزارش‌های احمد شهید، گزارشگر ویژۀ حقوق بشر در ایران و بان-کی مون دبیر کلّ سازمان ملل متّحد، که هر دو نمونه‌های متعدّدی از نقض مداوم حقوق بین‌المللی انسانی را تشریح کردند، صورت گرفت.

Monday

روزه در آئین بهائی Fasting on Baha'i faith

روزه در آئین بهائی Fasting on Baha'i faith

مفاهيم اصولى و انسانى ( روحانى ) روزه - نو روز - انقطاع و مرگ - حساد...

روز های بخشش و ایام روزه بهائیان

نجاست یا پاکی بهاییان؛ بهانه ای برای حذف


نجاست یا پاکی بهاییان؛ بهانه ای برای حذف

نظام الدین میثاقی
در هفته ای که گذشت، عباس رمضانی پور، امام جمعه رفسنجان، پیروان آیین بهایی را نجس خواند، هر گونه خرید و فروش با ایشان را حرام دانست، و از جانب "مردم" خواهان اخراج همگی پیروان این "فرقه گمراه" از رفسنجان شد. پیش از آن، فاضل میبدی، روحانی نو اندیش، در بلاگ میهمان ایران وایر، بهاییان را پاک دانسته بود و مطلق انسان را، صرف نظر از اعتقادش، مشمول این قاعده. فاضل میبدی نوشته بود آیت الله صانعی و جناتی هم چنین باوری دارند و از ضرورت حقوق برابر شهروندی سخن گفت.
چنین سخنان التهابی از یک روحانی در مورد بهاییان و عوام پسند جلوه دادن کلام با نسبت دادنش به "خواسته به حق مردم" تازگی ندارد.  آیت الله خامنه ای، مرجع تقلید و رهبر جمهوری اسلامی، نیز در پاسخ به استفتایی در مورد بهاییان گفته "جمیع افراد فرقه ضاله بهائی محکوم به کفر و نجاست هستند و از غذا و سایر چیزهایی که با رطوبت مسری در تماس با آنها بوده است باید اجتناب کرد و بر مومنین واجب است که با حیله و فسادگری این فرقه گمراه مقابله کنند." 
در استفتایی دیگر، رهبر جمهوری اسلامی "پدرانه" اندرز می دهد که "آنها [بهاییان] نجس و دشمن دین و ایمان شما هستند پس فرزندان عزیزم جدا از آنها بپرهیزید." رهبر جمهوری اسلامی هم منویات خود را غالبا مردمی می داند و مثلا در مورد برنامه هسته ای گفته که "مردم" زیر بار ننگ سازش با آمریکا نمی روند.  آیت الله نوری همدانی نیز هم صدا با روحانیون "کهنه اندیش"، همه بهاییان را نجس می شمارد و حتی ازدواج ایشان با مسلمانان را به رسمیت نمی شناسد و فرزندان چنین وصلتی را نا مشروع می داند.
فاضل لنگرانی، بهاییان و غذایشان را نجس می داند اما در معامله با ایشان ایرادی نمی بیند مگر آنکه چنین معامله ای باعث ترویج مذهب آنها یا تضعیف مسلمین باشد. آیت الله مکارم شیرازی هم، بدون استفاده از واژه نجس، هر گونه رابطه با بهاییان را حرام می داند مگر آنکه امید ارشاد و هدایت آنها به اسلام وجود داشته باشد.  آیات الله خمینی، تبریزی، بهجت، و صافی گلپایگانی هم همگی بهاییان را نجس خوانده اند و هر گونه رابطه با آنان را حرام شمرده اند.
امامان جمعه و روحانیون با چنین سخنان به ظاهر فقهی و "مردمی" و به باطن آتشین از منابر برای دگر اندیشان نفرت پراکنی می کنند و پیروان خود را، در لباس نهی از منکر و امر به معروف و ثواب، تهییج به دیگر آزاری، دیگر گریزی، و یا حتی دیگر کشی می کنند.  پدیده اسید پاشی و چاقو کشی برای کم حجابان در خیابان ها، آزار و اذیت هم میهنان اهل سنت در مسجد ها، آزار دراویش و اهل حق، و آزار بهاییان از پلمپ کردن محل کسب، آزار کودکان بهاییان در مدارس، محروم کردن از تحصیل، هجوم به منازل و نوشتن دشنام های ناشایسته با اسپری بر درهای خانه هایشان تا ربودن و کشتن همگی می تواند زاییده یک جنبش سازمان یافته باشد که از منابر تا رسانه های غیر مستقل یک هدف دارد و آن ارعاب دگراندیشان، دگرپوشان، و دگرباشان است. این جنبش سازمان یافته سیاست کنونی جمهوری اسلامی است که اجرا می شود، چه در نهادهای دولتی و رسمی آن و چه به دست عوام تهییج شده در کوچه ها و خیابان ها.
از این روست که اگر یک روحانی بهایی را نجس بداند و دیگری پاک، این دو کلام، در اذهان پیروان "غیور" و "همیشه در صحنه"، یک دیگر را ملغی نمی کند. با این که این قدم روحانیون نو اندیش بسیار سزاوار تقدیر و سرشار از شهامت و جسارت است، این گروه در عمل به حاشیه رانده شده اند و آنچه که می گویند در ایران بازتاب رسانه ای ندارد و تنها در رسانه های برون مرزی و شبکه های اجتماعی دیده می شود.
ایشان حتی مورد تهدید یا سرزنش کهنه اندیشان قرار می گیرند و صدایشان در هیاهوی فتواهای تفرقه انگیز مجتهدان و مراجع صاحب رساله گم می شود. مرحوم آیت الله منتظری، فاضل میبدی، معصومی تهرانی، و چند نو اندیش دیگر بهاییان را در حقوق شهروندی با دیگران برابر می دانند.  اما شرایط فعلی ایران چنین رقم خورده که با نجس خواندن این اقلیت، بهاییان را از انسانیت و شهروندی تقلیل درجه دهند، حقوق حقه ایشان را پایمال کنند، و با ترفند های مستقیم و غیر مستقیم صدای بهاییان را، همچون روحانیون نو اندیش، در جامعه مدنی ایران رخت سکوت بپوشانند.

ک زوج بهایی دیگر روانه‌ زندان شده‌اند

مادر این زوج بهایی ضمن رد اتهامات واردشده به فرزند و دامادش، دلیل بازداشت آن‌ها را ابراز کردن علنی مذهبش و شرکت در جلسات دعا و نیایش آیین بهایی اعلام کرده و گفته است: «دخترم حالش خوب است خدا را شکر. در بند زنان زندان اوین هشت نفر بهایی دیگر هم هستند و تنها نیست. حرف دیگری ندارم. ملال دیگری هم نیست. می‌گذرد.»

نقض دائم حقوق بهاییان در ایران

از دوران پهلوی دوم تا عصر حاضر، بهاییان بزرگ‌ترین اقلیت دینی در ایران به شمار می‌روند (آمار‌ها به سکونت ۳۰۰ هزار شهروند بهایی در ایران اشاره دارند). هر چند تعداد پیروان آیین بهایی از کثرت جمعیت بالایی نسبت به سایر ادیان در ایران برخوردار هستند اما همواره با نقض حقوق شهروندی مواجه بوده‌اند.
اخراج شهروندان بهایی از محل کار، نشر کتب و پخش سخنرانی‌های توهین‌آمیز از منابر و رادیو علیه آن‌ها بدون اجازه پاسخگویی از جانب بهاییان، تخریب یک مکان‌ مذهبی در تهران و …، از جمله موارد نقض حقوق بهاییان در دوران پهلوی دوم بوده است.
bahai+graffiti
پس از تاسیس حکومت اسلامی در ایران اما بهاییان با شدید‌ترین موارد نقض حقوق بشر مواجه شدند و رفتار حکومت ایران با شهروندان بهایی، فقط  به نقض چند مورد از حقوق شهروندان محدود نماند و شرایط به گونه‌ای پیش رفت که نشان داد حاکمیت جدید ایران قصد سرکوب کامل و از بین بردن بهاییان کشور را دارد.
هر چند از نخستین روزهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، بازداشت، اخراج، تخریب و مصادره اماکن مذهبی پیروان آیین بهایی آغاز شد، اما عدم شناخته شدن دین بهایی به عنوان اقلیت دینی در قانون اساسی جمهوری اسلامی موجب شد تا حکومت و نهاد‌ها و افراد نزدیک به آن، در ۳۷ سال گذشته، خود را در اِعمال هر گونه فشار و آزاری بر شهروندان بهایی محق بدانند و پاسخگوی نهاد‌ها و مراجع قانونی‌ هم نباشند.
به زعم حاکمیت به دلیل رسمیت نیافتن آیین بهایی در قانون اساسی جمهوری اسلامی، فردی به عنوان شهروند بهایی در ایران شناخته نمی‌شود و فقط لطف و عطوفت اسلامی حکومت است که اجازه داده ایرانیانی خود را بهایی بنامند و به این نام در محدوده جغرافیایی ایران زندگی کنند.
این سخن که بارها از سوی سخنگویان جمهوری اسلامی گفته و شنیده شده است، در واقع پایه و توجیه کننده هر گونه آزار و فشاری بوده که در این سال‌ها بر شهروندان بهایی ایران وارد شده است.
بر این اساس، یک شهروند بهایی در ایران شهروند درجه سه هم محسوب نمی‌شود و پیروان آیین بهایی در ایران مستحق هر نوع محرومیت و آزاری هستند و حق هر گونه داد‌‌خواهی و اعاده حق و حیثیت از ایشان سلب شده است.

بهاییان و حقوق بشر

جمهوری اسلامی ایران یکی از امضا‌کنندگان اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق‌های بین‌المللی است اما بی‌توجه به تعهدات بین‌المللی همچنان به نقض گسترده و آشکار حقوق شهروندان بهایی اقدام می‌کند. طبق بندهای ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر، هر شخص حق دارد از آزادی اندیشه، وجدان و دین بهره‌مند شود.
همچنین در بند یک ماده ۱۹ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی عنوان شده که هیچ فردی را نمی‌توان به واسطه عقایدش مورد محرومیت و مزاحمت قرار داد.
به شهروندان بهایی در ایران اما اجازه تحصیل در دانشگاه‌های ایران داده نمی‌شود. هیچ شهروند بهایی امکان پیشرفت در زمینه‌های علمی، هنری و ورزشی ندارد. در اواخر دهه ۵۰ خورشیدی، کلیه بهاییان از مراکز و اداره‌های دولتی اخراج شدند و این تبعیض هم‌چنان وجود دارد. از ابتدای تاسیس جمهوری اسلامی در ایران صدها شهروند بهایی به اتهام‌های عقیدتی بازداشت و بیش از ۲۰۰ نفر به جوخه اعدام سپرده شدند.
بند یک ماده ۱۸ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی به روشنی بیان می‌کند که هر انسان از حق آزادی انتخاب مذهب و اعتقادات خویش برخوردار است. همچنین ابراز مذهب و اعتقاد و انجام مراسم مذهبی از حقوق مسلم بشر شناخته شده است.
کلیه اماکن مذهبی بهاییان اما مصادره یا تخریب شده‌اند. گورستان‌های بهایی را تخریب یا به نقاط دورافتاده و صعب‌العبور منتقل کرده‌اند.
Semnan cemetery
در ماه‌های گذشته، ده‌ها محل کسب بهاییان به دلیل تعطیل کردن در روزهای مذهبی آیین بهایی، پلمپ شدند. در سال‌های اخیر هم تعداد زیادی از شهروندان بهایی به واسطه ابراز عقیده، متهم به تبلیغ علیه نظام و محکوم به حبس شده‌اند.
بانی دوگال (نماینده ارشد جامعه جهانی بهایی در سازمان ملل) با اشاره به تداوم نقض حقوق شهروندان بهایی در دولت حسن روحانی می‌گوید: «نقض حقوق بشر در ایران متاسفانه به‌طور بی‌وقفه‌ای از زمان به قدرت رسیدن آقای روحانی در جریان بوده و با دستگیری‌های مستمر و بستن مغازه‌ها کاملا قابل مشاهده است.»
خانم دوگال همچنین می‌گوید: «مشخص نیست تا چه زمانی بهاییان باید در ایران مورد تبعیض قرار بگیرند، اجازه اشتغال و تحصیل از آن‌ها سلب شود و حتی نتوانند اجساد درگذشتگان خود را بدون هراس دفن کنند.»
دفتر جامعه جهانی بهایی در مقر سازمان ملل متحد، بار‌ها درخواست دیدار با نمایندگان جمهوری اسلامی کرده اما ایشان فقط در صورتی حاضر به ملاقات هستند که موضوع گفت‌وگو، بهاییان ایران نباشند (به نقل از سخنگویان جامعه جهانی بهایی).
در سه دهه گذشته، جمهوری اسلامی بارها و بارها از سوی مجامع بین‌المللی و حقوق بشری در مورد نقض حقوق شهروندان بهایی مورد عتاب و سرزنش قرارگرفته است (قطعنامه کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل در محکومیت ایران به نقض حقوق شهروندان و ابراز نگرانی اعضای پارلمان اروپا از سرکوب اقتصادی بهاییان، آخرین این موارد هستند) اما حکومت ایران همواره این موضوع را انکار کرده است.
در سال‌های اخیر، تنها پاسخ حکومت ایران در زمینه نقض حقوق شهروندان بهایی، رعایت حقوق بشر اسلامی در مورد بهاییان بوده است که حقوق بشر اسلامی، چیزی نیست جز حق زیستن در ایران برای ایرانیانی که پیرو دین بهایی هستند، بدون برخورداری از هر گونه حق شهروندی نظیر تحصیل، اشتغال و آزادی بیان.

Wednesday

در یک حرکت شجاعانۀ دیگر، یک شخصیّت برجستۀ روحانی خواستار برقراری عدالت شد

در یک حرکت شجاعانۀ دیگر، یک شخصیّت برجستۀ روحانی خواستار برقراری عدالت شد

۳۰ آذر ۱۳۹۴ (۲۱ دسامبر ۲۰۱۵)
آیت‌اللّه عبدالحمید معصومی تهرانی، یک مقام ارشد روحانی مسلمان در ایران، با شجاعت، مردم کشورش را به رعایت عدالت و کرامت انسانی برای همۀ هم‌وطنان خود اعمّ از زن و مرد دعوت کرد.
وی در مقاله‌ای که اخیراً در وب سایت خود منتشر ساخته، یک قطعه خطّاطی جدید از آثار حضرت بهاءالله را به بهائیانی که بر پایۀ اتّهاماتی واهی و بی‌اساس در ماه نوامبر سال جاری دست‌گیر شدند، اختصاص داده است. این قطعه‌ از "کلمات مکنونۀ عربی" نوشتۀ بهاءالله است که از استقامت سازندۀ جامعۀ بهائی ایران در برابر استمرار آزار و اذیّت برنامه‌ریزی شده حکایت می‌کند.
این حرکت نمادین به‌دنبال هدیۀ دیگر آیت‌اللّه به بهائیان جهان در آوریل ۲۰۱۴ صورت گرفت که خطّاطی و تذهیب کتیبه‌ای از یکی از نوشته‌های بهائی با این کلمات است، "عاشروا مع الأديان کلّها بالرّوح و الرّيحان.
مقالۀ اخیر آیت‌اللّه تهرانی "توجّه دادن وجدان‌های آگاه هم‌ميهنانم در حمايت از كرامت ذاتی انسان بدون توجّه به قوميّت و زبان و دين و مذهب" را در این اقدام نوید می‌دهد.
ایشان هم‌چنین هم‌وطنان خود را دعوت می‌کند که به وظیفۀ خطیر بررسی شکاف موجود بین ارزش‌های دینی خود و اِعمال ظلم و ستم به نام دین بپردازند.
آیت‌اللّه تهرانی هم‌چنین در بیانیه‌ای که در صفحۀ فیس بوک خود منتشر ساخت اظهار داشته "وقت آن است که موضوع حقوق مدنی آحاد ملّت ایران، فارغ از تعلّقات و وابستگی‌های عقیدتی، دینی، مذهبی، جنسیّتی، نژادی و قومی و تنها مبتنی بر «ملّیّت» ایشان، در دستور کار تک تک افراد پیشرو قرار گیرد."
  1. 2
  2. 1
  •  یک اثر هنری از آیت‌اللّه عبدالحمید معصومی تهرانی، حاوی بیانات حضرت بهاءاللّه.
و چنین ادامه داده: "چسبیدن به مرزبندی‌های بی‌حاصل دینی و مذهبی، و برجسته کردن تفاوت‌ها به جای تکیه بر شباهت‌های اصیل و بنیادین، نتیجه‌ای جز آنچه امروز در این سرکوب‌ها و فسادها شاهدیم، نداشته و هرگز نیز نخواهد داشت.

Bahai . برای یاران و دیگر بهائیان در زندان ایران

مثنوی مبارک 1. شکوه رضایی منوچهر وهمن M.Vahman

امام حسین و عاشورا در دین بهایی

امام حسین و عاشورا در دین بهایی

دعای دسته جمعی، سُبحانک اللهُمَّ یا الهی

,,ای خدا این درد مند را درمانی ده ، Monajat

,,ای خدا این درد مند را درمانی ده ، Monajat